Tess Waltenburg

Tack Stockholm för en underbar helg
Sent på kvällen i torsdags begav jag mig till Lunds centralstation för att ta nattåget till Stockholm. Fina Marie mötte upp mig på stationen supertidigt på morgonen, vi gick hem till henne och hon bjöd mig på frukost. Jag hade inte räknat med att sova alls, då jag hellre blir positivt överraskad än det motsatta, men det gick faktiskt väldigt bra. Vi hade en riktigt inspirerande dag med fina möten och jobb. Det är fantastiskt att få dela tankar med likasinnade och tanka energi. På kvällen besökte vi Bergs School of Communication som hade öppet hus. Det var roligt att se att en hel del av deras kampanjer inkluderade hållbarhet på olika sätt. Jag bodde hos fina AnnaMaja som driver KeepJar. Hon inspirerar mig på så många olika sätt både som person och entreprenör. De fina detaljerna här nedanför är från hennes hem och samma porslin har jag spanat på länge utan att slå till... 
 
 
 
Lördagen spenderades på Ekorekomässan som jag fick äran att öppna med en presentation om vikten av att samarbeta i hållbarhetsrörelsen. Om det är något jag verkligen brinner för så är det just för att peppa, inkludera och få fler att vilja skapa en bättre värld. Det var en härlig dag med många fina möten både med personer jag har träffat innan och nya bekantskaper. På kvällen gick jag och Evelina som driver Earthwanderess till Urban Vegan för att äta och fick sällskap av Marie och Sanna. De hade grymt god mat som verkligen tilltalar oss som gillar att äta växtbaserat men som även gillar junk food, hehe. Jag testade deras cheeseburgare som var en stor hit, deras buffalo wings gjorda på blomkål, sötpotatispommes och tryffelmajo. Jag kan rekommendera allt för er som har vägarna förbi. Ett tips är att boka bord om ni kan då det verkar vara väldigt populärt. 
 
 
 
Det finns många som har negativa åsikter om sociala medier, och jag kan ofta hålla med. Det är lätt att tappa bort sig och glömma vad som är viktigt i livet, att saker blir ytliga och att vi bryr oss mer om den digitala världen än den riktiga. Jag är dock tacksam över otroligt mycket med sociala medier. För mig ger det fantastiska möjligheter att inspireras, prata med andra, lära mig nya saker och även att träffa folk på riktigt som jag inte hade träffat annars. En sådan person är fantastiska Kajsa Stina Romin vars inlägg verkligen känns äkta och varma. Hon är även en otroligt duktig fotograf som tar magiska bilder och i slutet av min resa fick vi tillfälle att ses och jag fick äran att stå framför hennes kamera. Resultatet ser ni nedan och jag är så himla nöjd. Det är underbart med människor som lyckas ta fram det vackra i andra. 
 
 
Fotograf: Kajsa Stina Romin