Tess Waltenburg

När allt kör ihop sig på en och samma gång
Tentor och deadlines för den här terminen, saker som ska färdigställas inför uppdrag i sommar och så brutal huvudvärk på det. Ibland kör allt bara ihop sig på samma gång. Jag har en tendens att hamna i en negativ spiral när jag blir stressad. Jag tappar apiten och äter dåligt, jag sover dåligt och jag stressar upp mig över saker som egentligen inte är viktiga vilket gör att jag riskerar att glömma det som faktiskt behöver göras. Jag är verkligen ingen expert på att prioritera men här är några saker jag gör när det känns motigt:
 
- Se till att äta genom att förbereda enkel mat, näringsrika smoothies och frukostar. 
- Slå på flygplansläge på kvällen så att jag inte stressas av telefonen 
- Prioritera det som faktiskt behöver göras och som har deadlines 
- Avboka saker som kan vänta tills det är mindre att göra 
 
Det är verkligen lättare sagt än gjort att ta hand om sig själv, framförallt i och med att vi lever i ett samhälle där det tyvärr ofta ses som duktigt att göra allt på en och samma gång och trycka in saker i schemat. Jag har dock lärt mig med tiden att jag får mer gjort om jag faktiskt lyssnar på mig själv. Om jag vilar en stund eller tar en promenad, eller prioriterar det som faktiskt är viktigt, så får jag mer gjort i slutändan än om jag försöker vara duktig och pressar mig. Hur gör du när det är mycket i ditt liv? 
 
#1 - Wilda

Jag är i precis detta läge nu. Så bra tips, tar med mig hela bunten. Jag är ganska bra på att förbereda mig men sämre på att hantera stressen när den är oväntad.

Svar: Tack fina du, det värmer att höra! Det är ju verkligen inte lätt att hantera stress alla gånger, och jag jobbar fortfarande på det, men i vissa fall kommer man långt genom att bara stanna upp och prioritera om. Stor kram
Tess Waltenburg