Tess Waltenburg

Inget skall förfaras - Växtfärgning med matavfall
Min fina vän Juliane som driver projektet One Bouquet Per Day var snäll och lät mig låna boken "Botanical Colour at Your Fingertips" av Rebecca Desnos och det är en av de mest inspirerande böckerna jag har läst på länge. Jag älskar att handla second hand och att fynda vackra saker, men jag har också tänkt länge att jag vill lära mig olika tekniker för att göra något av plagg och saker som kanske inte är så fina eller användbara från början. Hur kan vi återbruka, upcycla och se till att något som annars hade setts som kasserat blir värdefullt igen?
 
Det jag har testat än så länge är att färga med avocado-skal, avocado-kärnor, lökskal och rosmarin. Jag vill gärna fokusera på att färga med saker som annars hade slängts och det är underbart att se vilka färger det kan ge. Med Rebecca Desnos metod kan man få bra färg även på tyger av bomull och linne genom att förbereda dem med utspädd sojamjölk. Det kommer en uppdatering längre fram kring olika färger, tekniker och status för hur färgen har bevarats. Har du testat att växtfärga? Har du några tips och råd du vill dela med dig av?
 
 
 
#1 - Helena Roth

Oh vad nyfiken jag blir på att se mer av dina alster och kanske på sikt lära mig lite mer och testa själv tom!

Svar: Åh, vad härligt att höra! Det finns så mycket fint man kan göra. Jag har precis börjat men har verkligen fått mersmak när jag ser hur fint det blir.
Tess Waltenburg