Tess Waltenburg

#hemester - Växtbaserad lunch och fika på veganska caféet Truefood i Lund
Lund är en fantastisk stad att bo i på många sätt och vis, och en av anledningarna till att jag trivs så bra just här är för att det finns en hel del grymma caféer med vegansk mat och fika. Ett av dem är Truefood som ligger nära Botulfsplatsen. Lokalen är mysig och inbjudande och man kan slå sig ner bland kuddar vid fönstret och avnjuta någon av deras växtbaserade rätter. Vi har tagit med oss deras BLT-sandwich som takeaway när vi flyttade, och den var en stor favorit, men när jag äter där brukar jag testa deras dagens. 
 
 
 
När jag och Minea var där nyligen hade de en underbar rätt med bland annat tofu, mango, koriander och chili som jag testade och älskade. Vi satt länge och pratade och hann även, gottegrisar som vi är, med vars en fika. Truefoods bakverk är gjorda med rawfood-tekniker och väldigt smakrika. Tiramisun, som ni ser här nedanför, var min favorit men jordgubbstårtan var också riktigt fräsch och god. Jag hade gärna velat testa flera andra bakverk också, men det kommer fler tillfällen...
 
 
 
För er som vill beställa välgjord växtbaserad catering kan jag tipsa om att de även har det. De uppdaterar flitigt med information om dagens och bilder som gör en hungrig på sin Facebooksida som ni hittar här. Jag kan varmt rekommendera er att stanna till om ni är i stan och jag hoppas även att ni vill följa vår månadskampanj #schystresande där jag kommer lägga upp många inlägg under temat #hemester för att förhoppningsvis kunna peppa fler att leta upp favoriter i närområdet. Man behöver inte åka långt för att uppleva fantastiska saker. 
 
 
#1 - Ajli Müller

Det verkar ju helt vansinnigt trevligt och gott! Gott i synnerhet, men att läsa att man kan krypa upp i fönster bland kuddar!? SÅ UNDERBART!

Svar: Det var det verkligen! Och ja, så himla mysigt och inbjudande :D Kram
Tess Waltenburg

#2 - Angelica Wåhlin

Det där såg ju himla gott ut!

Svar: Det var det verkligen! Jag kan varmt rekommendera ett besök om du är i Lund :D
Tess Waltenburg