Tess Waltenburg

Helgfrukostar, vårtecken och återbrukade fynd
Hej fina ni! Jag hoppas att ni har haft en härlig måndag hittills. Det här är en väldigt intensiv vecka för min del men jag känner ändå att något börjar hända med mig nu när våren är på ingång. Jag kände verkligen en ny energi i lördags då jag satte igång och storstädade här hemma trots att jag var själv med barnen. Allt från moppning av golv till smörjning av träredskap stod på agendan och det kändes så himla skönt att verkligen få fint här hemma. 
 
 
När min man kom hem åkte jag iväg och köpte två nya krukväxter: en vippjasmin att ha inomhus och påskliljor till balkongen. Jag älskar att ta sticklingar men ibland är det kul med något nytt och doften av jasminen är verkligen magisk. Är det någon av er som vet om det är enkelt att ta sticklingar på en sådan? Det hade varit helt fantastiskt om det gick. 
 
 
Våra frukostar på vardagar är ofta så enkla som möjligt då vi har fullt upp bara med att få i ordning det viktigaste så att alla kommer ut genom dörren i tid. Därför är helgfrukostar verkligen något som ger mig energi. Då lägger jag gärna tid både på att handla hem goda saker och att piffa till allt. Sedan att det bara höll i tio minuter innan barnen kom in i köket är en annan sak... Haha. En annan sak som ger mig energi är att vi har kunnat inviga balkongen. Jag älskar att sitta där ute och ta en kaffe i den friska luften så där kommer jag att befinna mig mycket framöver. 
 
 
Jag får även vårkänslor av solglasögon och andra accessoarer som är lämpade för ljusare väder. De här är fyndade för en tia från Sellpy och jag kombinerar dem gärna med min nätpåse från KeepJar och mina gamla silversmycken som jag bär nästan varje dag. Det finns så mycket fint som är antingen hållbart producerat eller begagnat. Har du några favoriter inför våren? 
#1 - Malin Lundskog

Vippjasmin! Visste inte ens att en sådan fanns, så inga tips där ... Men sååå fin (för det är den på bilden väl?) Är just nu överlycklig över min mammas gamla anorak som jag tog över redan i 20-årsåldern. Den gör verkligen vårskidåkningen till något extra :-) Förnyar den genom att sy på tyglappar från orter jag är och skidar/vandrar på.

Svar: Inte jag heller! Men jag älskar både det lite udda utseendet och den underbara doften :) Det kan jag förstå! Det är verkligen fint när saker kan få gå i arv och ge glädje över generationer.
Tess Waltenburg

#2 - Christine Lehtinen

Vilken underbar blomma! En sån vill jag också köpa hem. Jag storgillar brillorna och att du fyndat dem på Sellpy. Älskar återbruk!! Ha en härlig dag!

Svar: Ja, den är verkligen härlig. Både den annorlunda formen och doften :) Återbruk är så himla grymt! Jag hoppas att du får en fortsatt fin vecka. Kram
Tess Waltenburg