Tess Waltenburg

Giftfritt badrum: Min naturliga hårvårdsrutin
Det händer då och då att någon frågar mig om vilka badrumsprodukter jag använder, och jag måste tyvärr göra er besvikna och säga att jag använder ytterst få produkter. Ila sa en gång att hon hade som riktlinje att bara använda saker hon även kan äta, och jag kör lite på samma princip. Att mitt hår är så tjockt och välmående är till viss del genetiskt, men det har även börjat må mycket bättre sedan jag började med no poo. Det första jag testade var aleppotvål, vilket inte alls fungerade på mitt hår. Jag har både grova strån, tjockt och kompakt hår och jag upplevde att det inte blev helt rent hur jag än gjorde. När jag till slut gav upp läste jag ett tips om att testa med bikarbonat och det kändes enkelt att testa i och med att jag nästan alltid har det hemma för städning. Det är den metoden jag använder nu och jag är väldigt nöjd med den. Jag blandar bikarbonat med ca två deciliter vatten i en kopp, blöter håret och masserar in blandningen. Efteråt sköljer jag med en surskölj gjord på ca en halv dl äppelcidervinäger och resten vatten i en liter-kanna. 
 
 
#1 - Malin Lundskog

Spännande! Jag trodde att bikarbonat blekte? Har därför inte velat testa det i håret, men använder det till vittvätt ;-)

Gillar däremot aleppotvål, som inte funkade på ditt hår. Spännande testa olika vägar tycker jag! Sedan jag slutade med traditionellt schampo och balsam är mitt hår hur som helst mycket mycket bättre!

Svar: Ja, det har en blekande effekt på textilier! Men har inte upplevt det på håret, haha :D Det är verkligen spännande! Jag har hört många som är nöjda med aleppotvål, för mig handlar det nog mycket om att mitt hår både är tjockt och långt. Så härligt att höra att ditt hår mår bättre nu!
Tess Waltenburg