Tess Waltenburg

Lokal turism: Hemester i Lund, Malmö och Köpenhamn
Tiden springer iväg och jag njuter till fullo av att spendera till med familj och vänner. Evelina var nyligen här på besök och vi utforskade verkligen närområdet. Hon kom hit på en söndag kväll och på måndagen promenerade vi in till stan här i Lund och åt sen lunch på The Herbivore. De har så mycket gott, allt är veganskt och jag älskar att de har lite av varje då många ställen kan vara väldigt nischade. Jag tog en steak burger som var riktigt god och efter våra varmrätter delade vi på en nachostallrik som var en del av deras after work-erbjudande. Mums! På tisdagen spenderade vi en stor del av dagen i Malmö. Vi åt lunch på AB Småland, gick och handlade på Emmaus på gågatan, handlade lakrits på Lakritsroten som ligger tätt intill och gick sedan tillbaka till AB Småland för att fika. 
 
 
 
 
På onsdagen tog vi tåget över till Köpenhamn. Vårt första stopp var på Souls på Melchiors Plads 3. Allt på Souls är veganskt och det fanns så himla mycket gott att välja på. Vi var båda grymt hungriga och beställde vars en brunchtallrik som innehöll allt från avokado-toast och röror med bröd till fruktsallad och pannkakor. Det fanns även hemmagjord pizza, burgare, sallader och grytor. Det var väldigt mättande men ändå fräscht och vi gick därifrån med en skön känsla för att ta bussen till nästa stopp: Den förpackningsfria butiken LØS på Saxogade 77. Där träffade vi Gittemary, en fantastisk zero waste-youtuber, och hennes partner och pratade en stund innan de skulle vidare. Vi handlade ingenting men det var väldigt roligt att se vad som fanns där, vad som var likt GRAM i Malmö och vad som var annorlunda. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I videon ovan kan du se mer av vad vi gjorde i härliga Köpenhamn. Kör du semester i år eller har du några andra bra tips på hållbara upplevelser och resor? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Det finns ju så många sätt att upptäcka saker som vi ofta tar för givet när vi drömmer oss bort till platser långt bort. 
#1 - Angelica Wåhlin

Så vackra bilder! Ibland är hemester den bästa semestern :)

Svar: Precis! Det finns så många härliga ställen att upptäcka :D
Tess Waltenburg

#2 - Joakim

Trevligt, trevligt släkt o vänner.. Å Copenhagen, skall också dit snart, ngr tips på ställen? /Trevlig tis, 😉..

Svar: Så härligt! Du hittar ett gäng tips i bloggen :D
Tess Waltenburg