Tess Waltenburg

Vi i Sustainable Influencers hakar på #veganuary som är vårt tema för januari
Om ni är med i vår grupp Sustainable Superheroes har ni antagligen redan sätt att vi har ett tema i månaden för att uppmuntra så många som möjligt att samlas kring en och samma utmaning kopplad till hållbarhet. Jag testade ett veganskt år, till stor del, hela 2018 och har samlat på mig många bra tips, idéer och inspirationskällor. Här är tre favoriter som bjuder på massor av härlig matinspo: 
 
Gustav lagar mat som till och med kan övertyga släktingarna och vännerna som aaaaaaaldrig skulle kunna sluta äta kött. Han gör riktigt vältestade burgare, mustiga grytor, skagen och andra typer av comfort food för den inbitne köttisen. Han håller även kurser lite då och då så håll utkik på hans sida ifall han har vägarna förbi din stad. 
 
- Vegansk matlåda 
De här tvillingsystrarna gör mig hungrig varenda gång jag kikar igenom deras stories på Instagram. De bjussar på helt fantastiska recept för både vardag och fest och har även börjat skriva en del om hållbar livsstil i allmänhet. Spana in deras hemsida nu! 
 
Ett av mina första riktiga veganska recept jag lagade var en brysselkålsrgratäng jag gjorde inför julen 2017 som kom från Matmagasinet Vegos receptbank. De finns både som tidning och online och bjussar på otroligt mycket härlig inspiration. 
 
#1 - Cillaingeborg

Tack för tipsen! Jag är nog av gammal vana så långt ifrån vegansk mat som man kan komma :) Å andra sidan tycker jag om mat så det är spännande samtidigt. Och när man är nyfiken är såna här tips så bra!

Svar: Vi börjar alla någonstans :) Man behöver ju inte gå all in från början, men jag tycker att veganuary är ett superbra tillfälle att testa i och med att det finns så himla mycket inspiration att hämta.
Tess Waltenburg

#2 - Helena Roth

Tack för tipset om Vegansk matlåda - det ska jag kolla in. Hur kommer du göra i år, fortsätta köra veganskt hela året eller inte? Själv är jag vegetarian, som inte riktigt fallit för att go all vegan. Än. Jag menar - vem vet?! Lagar dock mer än gärna vegansk mat också, och tar gärna emot nya tips!

Svar: De är underbara! Jag kör 90 - 95 % veganskt men gör undantag när vi handlar från lokala gårdar där jag kan stå för produktionen och där jag faktiskt tycker att det gör skillnad. Mjölk i kaffet spelar liksom ingen roll för mig :) Jag har dock svårt för att sätta ett hundraprocentigt krav kring kost pga ätstörningshistorik.
Tess Waltenburg

#3 - Anna / boihusbil.se

Ja de är bra källor till inspiration alla de där tre sajterna/bloggarna! Har ätit vegetariskt i många år nu, men njuter av räkor och lax ibland. Allt mer sällan faktiskt. Hoppas 2019 blir ett grymt vegoår också.

Svar: Vad härligt att höra! Det viktiga är ju att vi gör vad vi kan :) Vad härligt att du äter så mycket vego!
Tess Waltenburg

#4 - Marie

Du hade så många intressanta inlägg att jag nästan glömde kommentera då jag läste och läste :) Gillar ditt hållbarhetstänk som genomsyrar det mesta du skriver om. Väldigt roligt att läsa i det senaste inlägget hur saker och ting börjar landa i vad du/ni skapat. Ska erkännas att jag har dålig koll, men det verkar som det är ett rätt stort projekt detta med sustainble influencers? Tack också för tips om dessa vego/Vegan konton som jag inte kikat in på hos ett tag :)

Svar: Tack fina du! Det värmer verkligen :) Jag hoppas att du vill fortsätta kika in då och då. Hållbarhetstänket är verkligen brett och det finns hela tiden nya saker att lära sig. Ja, det är stort på så sätt att det finns väldigt mycket vi kan göra, men vi försöker ta det ett steg i taget :) Tack för din kommentar fina du!
Tess Waltenburg