Tess Waltenburg

Lokal turism i Skåne: Underbara Malmö Saluhall
Om ni är intresserade av mat och befinner er i Malmö kan jag varmt rekommendera er att besöka Malmö Saluhall. Där finns något för de flesta smaker och jag skulle kunna gå runt där inne i flera timmar, dofta och smaka. Ni som har följt mig ett tag har antagligen lagt märke till namnet St Jakobs innan - Ett av mina favoritcaféer och bagerier som ursprungligen låg i Lund men som nu finns just på Saluhallen och vid Malmö Centralstation. Deras kardemummabullar är bland det bästa jag vet. 
 
 
 
Vi var där två gånger inför julen och handlade det vi ville ha. I deras lanthandel finns det mesta för finsmakaren, de har även klassiska diskar med mängder av lokala och ekologiska råvaror. Helsingborgsföretaget Chocolatte är en av mina personliga favoriter. Den här gången fick jag med mig hela 16 praliner hem för att jag inte kunde välja... Choklad är och kommer alltid vara min svaghet. 
 
 
 
 
Glass är kanske inte det första du tänker på under den här årstiden, men om du är sugen på det borde du definitivt testa Favvo Glass. Jag har hört att ordet till och med har spridit sig till andra städer när bekanta till mig har varit här och hälsat på. De har även ett helt gäng veganska sorter vilket självklart är ett plus. 
 
 
 
Är du sugen på att äta på plats? Det finns självklart många härliga restauranger där du kan njuta av allt från poké bowls till sallader och pasta. Om du är sugen på lunch och går vid vanlig lunchtid en vardag är det ofta väldigt mycket folk, då det är ett populärt ställe, så har du möjlighet att välja en annan tid skulle jag rekommendera det. Maten har dock aldrig gjort mig besviken, och då har jag varit där flera gånger. Har du varit på Malmö Saluhall? Vad tyckte du?
#1 - Angelica Wåhlin

Tack för tips! :D

Svar: Så lite så! :)
Tess Waltenburg

#2 - Ansi

Gillar du glass av högsta kvalitet kan jag verkligen rekommendera Glassmakeriet i Ystad. Allt görs för hand och de har också rätt många veganska glassar. Den godaste glass jag har ätit utanför Italien

Svar: Åh, vilket bra tips! Tack så mycket :D
Tess Waltenburg

#3 - Charlotte

Alltså jag blir så sugen när jag läser ditt inlägg. Och det känns lite extra eftersom Malmö är min gamla hemstad. Bilderna, du är grym på dem med.

Svar: Vad härligt att höra! Tack fina du :) Malmö är verkligen en underbar stad.
Tess Waltenburg

#4 - Alice Lindström

Mycket gott!

Svar: Eller hur! Tack för kommentaren fina du :)
Tess Waltenburg

#5 - Bexollila

Tack vilket bra tips det där ska jag verkligen lägga på minnet!

Svar: Vad härligt att höra! :)
Tess Waltenburg

#6 - Helena

Favvo glass - tack för det tipset!
St Jakob, mmm, jag vet. Så löjligt gott allt de har. Deras kokostoppar som är stora som alptoppar är helt underbara!

Svar: Så lite så! Eller hur. Det finns så mycket gott där att det är svårt att välja :D Vi kanske får ta en fika där vid tillfälle? Det hade varit väldigt roligt att lära känna dig bättre.
Tess Waltenburg