Tess Waltenburg

Hållbar inredning: En ny tavla från Erikshjälpen och solljus genom mitt fönster
Hej fina ni! Jag hoppas att ni har haft en bra start på veckan och att 2019 har känts bra hittills. Vi har skalat bort julen "på riktigt" från vårt hem nu, till en början plockade jag bara ner tomtar och annat rött men nu har även belysningen fått åka ner. Det känns skönt att ha det gjort och det känns även skönt att dagarna blir allt ljusare. Vi har varit lediga med barnen sedan innan jul och det har varit jättemysigt, men nu känns det skönt att komma tillbaka till rutiner. Jag har gjort en del second hand-fynd under ledigheten också. Föjer ni mig på instagram? I så fall har ni kanske sett lampan i bilden här nedanför i mina stories. Jag har länge letat efter en gammeldags, mysig lampa med varmt ljus men många jag har hittat har varit lite för pråliga för min smak. Jag hade en bild i huvudet av en lampa med rund skärm, så när jag såg den här som var perfekt i övrigt hos Erikshjälpen var jag först lite tveksam. Vi köpte den dock ändå och när den väl kom på plats passade den verkligen helt perfekt. 
 
 
Ett annat fynd jag hittade under samma runda var tavlan ni ser i bilden här nedanför. Ni som redan har sett bilder på mitt Narnia-skåp förstår kanske varför jag fastande för denna, och det är då framförallt ramen som fångade mitt intresse. Detaljerna är helt fantastiska och det syns verkligen att det ligger ett gediget arbete bakom. Jag vill hitta ett lite gammaldags, vackert motiv att ha i men jag har inte riktigt bestämt mig än. Tills dess tycker jag dock att kungaporträttet funkar helt okej. Jag gillar den svartvita stilen till den här ramen så jag kanske ska leta efter något liknande? 
 
 
På tal om saker som passar ihop med ramen: Har ni sett mitt vardagsrumsbord? Det var ett av de första second hand-köpen jag gjorde efter att vi hade flyttat in i vår nya lägenhet. Vi sålde av en hel del möbler vi inte tyckte om och vårt gamla soffbord skänktes till en vän. Jag hade egentligen inte tänkt köpa ett glasbord på grund av barnen men jag blev helt förälskad när jag såg det här. Det blir en så fin kontrast till både mattan och vår gråa soffa och skapar en härligt bohemisk stil som jag gillar. 
 
#1 - Stella Scott

Många fina grejer hos dig! Mitt eget hem är en skön och salig röra av arvegods, loppisfynd och IKEA. Det blir personligt, obonat och praktiskt på alla sätt. Känns ju helt galet att köpa en ny kastrull när de står på rad hos Stadsmissionen!

Svar: Vad härligt! Och visst är det en speciell känsla när man har en personlig mix istället för ett "färdigt" paket? Jag håller verkligen med dig :)
Tess Waltenburg

#2 - Helena

Älskar din lampa! Jag har en gammal fin lampa, troligen 50-tal, möjligen 40-tal, som jag hittade på församlingshemmets vårmarknad för många år sedan. Hade inte en susning om att jag skulle gå därifrån med en lampa men den ropade liksom på mig!

Svar: Wow, vad härligt! Jag älskar den där känslan av att inte riktigt veta vad man ska hitta, det blir väldigt mycket roligare än vanlig shopping när man väl hittar någonting :)
Tess Waltenburg

#3 - Bunny Therése

Mycket tjusigt alltihop, bordet är fantastiskt!
Vill gärna följa dig på Instagram, vad heter du? :)

Svar: Tack fina du! Vad glad jag blir :) Jag heter Tess.waltenburg på Instagram
Tess Waltenburg

#4 - Madeleine

Åh! Jag älskar att strosa runt på Erikshjälpen och göra fynd.. Bla böcker är toppen därifrån :) Snygg inredning!

Ett tips jag har för övrigt är att gå med i gruppen Svenska bloggare som kommenterar hos varandra på Facebook. Där har du möjlighet att dela din blogg så andra kan se och kommer in för att kommentera!

Svar: Eller hur! Det finns mycket fint att hitta där :) Jag är redan med i en liknande grupp men tack för tipset.
Tess Waltenburg