Tess Waltenburg

Hållbar inredning: Dekorationer som får stanna kvar efter julen och en second hand-fyndade ramar
När vi flyttade till vår nuvarande lägenhet som är större än vår förra ville jag verkligen inreda den med omsorg både när det kom till stil och hållbarhet. Jag har insett många saker när det kommer till hur jag vill ha vårt hem under vår minimalistiska resa. Dels att jag vill ha dekorationer, och gärna i en bohemisk stil som sticker ut, men att jag vill ha så lite som möjligt på golvet för att underlätta städning. När vi flyttade hit vågade jag äntligen välja färg istället för vita väggar i nästan alla rum. Det blev ljust turkost i hallen, ljust blågrå i sovrummet och en vägg i mörkgrönt i vardagsrummet. För mig är det verkligen ett lyft och vardagsrumsväggen gör att det känns så himla mycket mer ombonat. Jag blir glad av att se den och kombinationen av det mörka trät, mässing och den nyansen skapar en så härlig bohemisk känsla. 
 
 
 
Jag har även försökt få upp så mycket konst som möjligt på väggarna istället för att dekorera med massor av lösa ljuslyktor och annat på ytor som jag har gjort tidigare. Vårt tavelkluster i hallen, som ni ser på bilden här nedanför, börjar bli klart. Några av ramarna har varit i min ägo i många år, några sedan 1996, men en hel del är fyndade under olika second hand-rundor. Jag tycker att det är härligt med en mix av udda ramar. Det skapar dels en interessant look men det är även praktiskt om man vill lägga till några ramar i framtiden. Canvastavlan ni ser i den högra bilden är också ett second hand-fynd från Erikshjälpen här i Lund. 
 
 
Tänker du också hållbart när du inreder? 
#1 - Lonelyfield

Jag har svårt för nya saker. De är så, det här låter snobbigt, men själlösa. Så det gör vår inredning hållbar i stor utsträckning även när det inte har varit medvetet. Just nu är vårt hem fullt, vi har allt vi behöver och vi tycker mycket om det vi har. Senaste inredningsvalen gjordes vid senaste renoveringen. (Vi bor i ett gammalt hus. Renoveringar har varit både nödvändiga och för sånna vi hade kunnat leva utan). Vi har försökt använda återbrukat material och när vi inte hittat det, trä, linoljefärg och hampaisolering. Det krävs mycket tid, jobb och planering för att få en renovering helt hållbar. Lättare med inredningen. En kan köpa en ful lampa på second hand tills en har hittat precis rätt. Och då lämna tillbaka den fula.
Så, vi har försökt låta det ta tid. Inte skaffa allt med en gång.

Svar: Det låter verkligen som att ni har tänkt till! Jag kan tänka mig att det är svårare med renovering men bara att ni försöker välja hållbart när ni kan tycker jag är toppen, det är nog många som inte ens gör det :) Tack så mycket för din kommentar, det uppskattas verkligen!
Tess Waltenburg

#2 - Sarah

Kul att få se lite hur du har det hemma :) Jag tänker inte alls på miljön när jag inreder :)

Svar: Tack fina du! Jag hoppas att mina inlägg kan inspirera lite i en grönare riktning :)
Tess Waltenburg

#3 - Bunny Therése

Jag vill börja lära mig mer om hållbar inredning! Skulle du vilja skriva ett litet inlägg om dina bästa secondhandbutiker i Lund? Eller om det fins ett sådant inlägg sedan tidigare kanske? Har nyligen flyttat tillbaka till Lund sedan några år och har noll koll på hur det ser ut på den fronten, förutom Erikshjälpen förstås. Där jobbade jag för 10 år sedan :D

Svar: Vad glad jag blir! Det gör jag väldigt gärna :D Välkommen tillbaka till Lund! Det är alltid väldigt uppskattat att få er feedback så att jag vet vad ni vill se mer av.
Tess Waltenburg