Tess Waltenburg

Pralinask "Österlen" från underbara Österlenchoklad
Jag älskar som ni vet att göra utflykter i närområdet och uppleva saker utan att resa långt bort. Något annat jag älskar är Österlenchoklads produkter och när vi var där för ett tag sedan passade jag på att köpa med mig en del praliner och chokladkakor. Det är en speciell känsla att köpa choklad som är så smakrik att varje tugga är en upplevelse. Den här asken, som kallas "Österlen", var en väldigt trevlig mix av sex olika praliner med smakerna havtorn, rosmarin, äpplekaga, lavendel, hallon och spettekaka. Så vilken var min favorit? 
 
 
 
Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att det är svårt att välja. Alla smakerna innebär speciella minnen och känslor för mig. När jag var liten hade min mormor lavendel i sin trädgård som jag gick och viftade med händerna i för att doften skulle sätta sig. Därför är det underbart att gå tillbaka till sådana minnen genom att smaka på en lavendelpralin. Havtorn och hallon bryter av härligt med sin syrlighet mot chokladen, rosmarin ger en spännande twist. Äpplekagan är som en fika i pralinform och spettekakan likaså. 
 
 
 
Om ni har vägarna förbi Österlen kan jag varmt rekommendera er att besöka deras butik och café då det är otroligt mysigt. Man kan både köpa bakverk och dricka varm choklad gjord på deras choklad. Om du inte har vägarna förbi mina trakter har de även en webbutik fylld med underbara godsaker. Kika in där! Vill du ser mer av mina besök i deras fantastiska butik? Läs det här blogginlägget och spana in den här vloggen som jag gjorde när jag var där senast.