Tess Waltenburg

Nya vloggar, plåtningar och poddavsnitt. Det händer många roliga saker nu!
Tiden går så himla fort och det händer roliga saker hela tiden. Jag trivs bra med att vara tillbaka i rutiner och att kickstarta det nya året. Ni som följer Sustainable Influencers på Facebook eller Instagram har antagligen sett att vi har en hel del på gång och det är bland annat det jag jobbar med just nu. Vi har blivit registrerade som förening och kommer att börja med medlemsskap det här året så det känns mer och mer på riktigt. Så himla roligt! Första helgen i mars håller vi vår kickoff här i Lund och Malmö och jag är så himla peppad. Schemat börjar falla på plats och det ska verkligen bli otroligt roligt att träffa alla. 
 
 
För er som inte har sett det kan jag varmt rekommendera årets första avsnitt av min podcast Steg för Steg där jag intervjuar Karolina Skog om bland annat hennes relation till naturen och hennes miljöengagemang. Ni hittar avsnittet här, tillsammans med tidigare avsnitt, eller där poddar finns. Jag har även kommit igång med min Youtube-kanal igen efter ledigheten och hoppas såklart att ni även vill följa mig där. I mina senaste videos får ni bland annat följa med mig behind the scenes på plåtningen med Gisela Ackerup och Joanna Svärd som jag gjorde häromdagen. Det var fruktansvärt kallt men resultatet blev magiskt. De är båda så fruktansvärt duktiga på att ta fram det vackra i andra. Ni kan även följa min zero waste-utmaning som jag postar en ny vlogg om varje vecka och se mina senaste second hand-fynd. Missa inte det! 
 
Lokal turism i Skåne: Underbara Malmö Saluhall
Om ni är intresserade av mat och befinner er i Malmö kan jag varmt rekommendera er att besöka Malmö Saluhall. Där finns något för de flesta smaker och jag skulle kunna gå runt där inne i flera timmar, dofta och smaka. Ni som har följt mig ett tag har antagligen lagt märke till namnet St Jakobs innan - Ett av mina favoritcaféer och bagerier som ursprungligen låg i Lund men som nu finns just på Saluhallen och vid Malmö Centralstation. Deras kardemummabullar är bland det bästa jag vet. 
 
 
 
Vi var där två gånger inför julen och handlade det vi ville ha. I deras lanthandel finns det mesta för finsmakaren, de har även klassiska diskar med mängder av lokala och ekologiska råvaror. Helsingborgsföretaget Chocolatte är en av mina personliga favoriter. Den här gången fick jag med mig hela 16 praliner hem för att jag inte kunde välja... Choklad är och kommer alltid vara min svaghet. 
 
 
 
 
Glass är kanske inte det första du tänker på under den här årstiden, men om du är sugen på det borde du definitivt testa Favvo Glass. Jag har hört att ordet till och med har spridit sig till andra städer när bekanta till mig har varit här och hälsat på. De har även ett helt gäng veganska sorter vilket självklart är ett plus. 
 
 
 
Är du sugen på att äta på plats? Det finns självklart många härliga restauranger där du kan njuta av allt från poké bowls till sallader och pasta. Om du är sugen på lunch och går vid vanlig lunchtid en vardag är det ofta väldigt mycket folk, då det är ett populärt ställe, så har du möjlighet att välja en annan tid skulle jag rekommendera det. Maten har dock aldrig gjort mig besviken, och då har jag varit där flera gånger. Har du varit på Malmö Saluhall? Vad tyckte du?
Hållbar inredning: En ny tavla från Erikshjälpen och solljus genom mitt fönster
Hej fina ni! Jag hoppas att ni har haft en bra start på veckan och att 2019 har känts bra hittills. Vi har skalat bort julen "på riktigt" från vårt hem nu, till en början plockade jag bara ner tomtar och annat rött men nu har även belysningen fått åka ner. Det känns skönt att ha det gjort och det känns även skönt att dagarna blir allt ljusare. Vi har varit lediga med barnen sedan innan jul och det har varit jättemysigt, men nu känns det skönt att komma tillbaka till rutiner. Jag har gjort en del second hand-fynd under ledigheten också. Föjer ni mig på instagram? I så fall har ni kanske sett lampan i bilden här nedanför i mina stories. Jag har länge letat efter en gammeldags, mysig lampa med varmt ljus men många jag har hittat har varit lite för pråliga för min smak. Jag hade en bild i huvudet av en lampa med rund skärm, så när jag såg den här som var perfekt i övrigt hos Erikshjälpen var jag först lite tveksam. Vi köpte den dock ändå och när den väl kom på plats passade den verkligen helt perfekt. 
 
 
Ett annat fynd jag hittade under samma runda var tavlan ni ser i bilden här nedanför. Ni som redan har sett bilder på mitt Narnia-skåp förstår kanske varför jag fastande för denna, och det är då framförallt ramen som fångade mitt intresse. Detaljerna är helt fantastiska och det syns verkligen att det ligger ett gediget arbete bakom. Jag vill hitta ett lite gammaldags, vackert motiv att ha i men jag har inte riktigt bestämt mig än. Tills dess tycker jag dock att kungaporträttet funkar helt okej. Jag gillar den svartvita stilen till den här ramen så jag kanske ska leta efter något liknande? 
 
 
På tal om saker som passar ihop med ramen: Har ni sett mitt vardagsrumsbord? Det var ett av de första second hand-köpen jag gjorde efter att vi hade flyttat in i vår nya lägenhet. Vi sålde av en hel del möbler vi inte tyckte om och vårt gamla soffbord skänktes till en vän. Jag hade egentligen inte tänkt köpa ett glasbord på grund av barnen men jag blev helt förälskad när jag såg det här. Det blir en så fin kontrast till både mattan och vår gråa soffa och skapar en härligt bohemisk stil som jag gillar.