Tess Waltenburg

Second hand: En lyckad runda i Malmö på Emmaus, Kiddo och Beyond Retro
Vissa av er såg säkert mina stories häromdagen när jag var på second hand-runda, men jag har oavsett så mycket fint att visa er. Vi som bor i Lund och Malmö är verkligen bortskämda med bra second hand-butiker och jag har lyxproblemet att jag hittar för många saker jag tycker om. Efter varje runda tar jag en runda och lägger tilbaka ett gäng saker innan jag går till kassan...
 
Den här gången fick jag köpt en hel del saker jag behöver både till mig själv och barnen. Jag har varit ute efter de perfekta shortsen som jag hittade på Beyond Retro och ett enkelt, svart linne som jag hittade på Emmaus. Jag kan varmt rekommendera er att köpa basics där om ni har tid att leta då de har korgar med trikå för 20 kronor styck. Linnet jag köpte var i toppenskick så jag är väldigt glad över det. Den vackra vintage-klänningen som ni ser i sista bilden var inget jag behövde men den var så vacker att jag inte kunde låta bli...
 
 
 
Jag hittade även ett vackert bohemiskt skärp på Emmaus som bland annat passar perfekt till shortsen, samt tre små korgar att förvara småsaker i här hemma. Glaskärlet med kork som ni ser här nedanför fyndades också där och har redan blivit fyllt med gamla ljusstumpar som ska återbrukas till nya ljus. Till barnen då? På Mitt Möllan finns en butik som heter Kiddo som har ett riktigt bra utbud för de små. De säljer kläder på kommission så sakerna är i väldigt fint skick och det är lätt att hitta det man söker. Jag kan varmt rekommendera er ett besök där. Beyond Retro ligger i samma byggnad så det är en perfekt runda för er som vill fynda barn- och vuxenkläder på samma gång. 
 
 
 
Har du gjort några lyckade second hand-fynd på sistone? 
#1 - Rebecca

Mitt bästa second hand köp är en liten träpall som står i vårt lilla, lilla badrum där jag får plats med diverse saker som inte får plats i badrumsskåpet ovanför handfaketet. 25 spänn på Erikshjälpen!! SÅ värt!
Jag skulle vilja få ett öga för att hitta kläder på second hand men jag har så dåligt tålamod. Tycker överlag inte att det är kul att leta kläder i andra butiker heller. Jag vill helst bara hitta direkt och slippa leta en massa.

Svar: Åh, vad härligt! Både för funktionen och för det toppenbra priset. Det är ju det som är så härligt second hand! Jag har skrivit en del om att hitta kläder begagnat men kan absolut skriva mer om det. Tack så mycket för din kommentar, det betyder otroligt mycket! :)
Tess Waltenburg

#2 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★

Så roligt att läsa :D. Jag älskar Second hand så visst har jag fyndat :). Igår fyndade jag massor av böcker, älskar sånt så det passade mig utmärkt. Köpte även en tallrik Grön Anna för 10 kronor åt min vän som samlar.

Svar: Vad härligt att höra! Åh, vilket härligt fynd! Jag samlar på den som bara heter Anna som är likadan men turkos så jag kan förstå att din vän blev glad. Vad fint av dig att tänka på din vän! :D
Tess Waltenburg

#3 - Saga

Har samma problem jag också, jag hittar alldeles för mycket saker som jag bara "måste" ha så jag får hålla i plånboken varje gång jag går in i en butik. Sen är man så bortskämd med både Blocket, Tradera & Sellpy. Ett av de senaste köpen jag gjort som jag är väldigt stolt över var en hel matservis för 179kr, second hand & i princip nyskick

Svar: Ja, det är ju så. Det är en nackdel när man blir bra på att hitta bra saker second hand, haha! Vi får kanske börja hjälpa andra att leta istället? ;) Det låter ju som ett grymt bra fynd.
Tess Waltenburg