Tess Waltenburg

Nordic Female Investor Meetup
Såg ni vår stories på Sustainable Influencers igår? Vi hade en väldigt intressant dag med många nya intryck på Nordic Female Investment Meetup. Dagen började med frukost på Minc i Malmö, som är en inkubator för många intressanta startups, och fortsatte med en crash course i ängelinvesteringar för kvinnor. Många spännande talare med erfarenhet från branschen delade med sig av sina erfarenheter och tips för att få fler kvinnor att våga investera. 
 
 
 
Efter deras crash course fick vi höra olika startups ledda av kvinnor pitcha in sina affärsidéer för framtida investerare. En panel bestående av kvinnor med erfarenhet från branschen gav feedback och ställde frågor. Bland företagen som presenterade fanns bland annat Panion och StoryTourist som har väldigt intressanta affärsidéer. 
 
 
Efter lunch begav vi oss till Studio, som ligger tvärs över gatan från Minc, för en grymt intressant eftermiddag. Vi fick höra flera intressanta både föredrag och paneldiskussioner med kvinnor som bland annat forskar om artificiell intelligens, driver egna företag och har investerat i flera framgångsrika bolag. Ett föredrag som verkligen tilltalade mig var av Elisabeth Brevensson, grundaren till Beepsend. Hon är verkligen en inspirerande kvinna! 
 
 
Det var verkligen en fantastic upplevelse att få lyssna på och prata med så många fantastiska kvinnor med olika bakgrunder. Vissa var veteraner i branschen och andra var helt nya men de hade gemensamt att de verkligen inspirerade och gav mig känslan att vi har möjlighet att förändra. Vi gick därifrån rikare på idéer och är grymt peppade på att ta det med oss i vårt fortsatta arbete. 
 
 
#1 - Angelica Wåhlin

Vad spännande!

Svar: Det var det verkligen! :)
Tess Waltenburg

#2 - Bella

Vad roligt att få dela ta på en sånt möte om de är rätt ord. Hoppas att du fick en bra dag

Svar: Tack fina du! Det var verkligen spännande :)
Tess Waltenburg