Tess Waltenburg

När man berättar om det som gör ont och möts av så otroligt mycket kärlek
Jag har vid några tillfällen delat med mig av saker som vissa kanske anser är för privata att skriva om på sociala medier. I det här fallet pratar jag om psykisk ohälsa, min ångest och PTSD-diagnos och jag håller inte med dem som anser att det inte bör finnas på nätet. Som tycker att det ska stoppas undan och hållas tyst om. 
 
Vi som delar med oss av det här gör inte det för att få uppmärksamhet. Vi gör det av ren jäkla överlevnad. För att just att bryta tystnaden är en handling som kan rädda liv. Att någon håller en i handen när allt är som mörkast kanske inte kan fixa allt, men att känna att man inte är ensam och att man faktiskt spelar roll kan vara så jäkla avgörande när man är på väg att ge upp. Att ha någon som tror på en när man berättar kan ändra hela ens självbild om man i hela sitt liv har blivit misstrodd. 
 
Och när jag har delat med mig av de där smärtsamma, känsliga sakerna har jag fått så otroligt stark respons. Det är personer som bryr sig, som tackar för att jag skriver om det och som berättar om sina egna upplevelser. Det gör ont att känna att vi är så otroligt många som känner så och som upplever att det är något som vi förväntas dölja men det värmer verkligen inombords att det spelar roll att vi pratar om det. För det gör det. 
 
Ingenting blir enklare för att vi gräver ner våra känslor och låtsas som ingenting. Då ligger det kvar där på botten av vårt hjärta och får gro och slå rot och till slut kommer vi aldrig loss. Det gör ont att prata om. Men alternativet är så himla mycket värre. Tack från botten av mitt hjärta till alla er som sträcker ut en hand till den som behöver det. Fortsätt vara snälla mot varandra. Det är så vi hjälper varandra att läka och gör den här världen till en fin plats att leva på. 
 
#1 - Mösstanten

Var och en bestämmer ju själv. Jag tycker att det är bra att alla möjliga varianter finns på nätet. Man bestämmer själv hur mycket man vill avslöja om sina svårigheter när man skriver. Och man bestämmer själv vad man vill läsa. Dumt att kritisera! Det kan ju göra nytta både för den som skriver och för den som läser att man öppnar sig.

Svar: Ja, precis. Det är klart att allt kan kännas olika för alla men det känns ofta som att det blir destruktivt när vi skapar ett klimat där man inte känner att man får vara ärlig med sina känslor och sitt mående. Tack så mycket för din kommentar!
Tess Waltenburg

#2 - Ida

<3

Svar: <3 <3 <3
Tess Waltenburg