Tess Waltenburg

Min hållbara höstgarderob med mycket second hand och en bohemisk touch
Har ni tagit fram höstplaggen än? Det här är min favoritårstid så jag är ofta väldigt snabb på att "ställa om" istället för att krampaktigt hålla fast vid sommaren. Jag har beställt ljus, laddat upp med té och nu även gått igenom garderoben. För mig blev det en hel del plagg i klassisk gråskala, en hel del mörkgrönt, mönster och ett visst inslag av lite rostigare färger. Jag har en klassisk, lite längre kofta och två tjockare tröjor i bomull som kommer hålla mig varm i vinter. 
 
 
Oavsett om du kör på kapsel-konceptet eller inte så kan jag tipsa om att faktiskt passa på och gå igenom garderoben ordentligt när det väl är dags att byta till en ny säsong. Ta ut allt du äger, känn efter vad du verkligen vill behålla, kolla vad som behöver lagas och se till att lämna in det till t.ex. Repamera direkt och skriv upp om det är något du behöver komplettera med. Om du är ute i god tid så kan du nog till och med fynda innan säsongen kommer igång "på riktigt". De flesta av mina plagg är fyndade begagnat på Tradera. Där kan man söka efter antingen material, färg, mönster eller märke beroende på vad man vill fokusera på. 
 
 
 
 
Bland mina senaste second hand-fynd är den blommiga klänningen i orange, svart och lila min favorit just nu. Den har både varit fin som den är men går jättebra att kombinera med strumpbyxor och boots när vädret blir allt kallare. Jag är över lag väldigt nöjd med min garderob men det var ändå skönt att kolla igenom allt ordentligt. Vissa av plaggen använder jag året om och kör istället lager på lager medan vissa typiskt somriga plagg, som luftiga bomullsklänningar, får vila tills nästa gång. Hur brukar ni göra? 
 
 
#1 - Mösstanten

Second hand funkar inte för mig när det gäller kläder. Men jag tycker förstås att det är jättebra att du köper begagnat. Jag använder först och främst det jag har och försöker tänka efter ordentligt innan jag köper något och köpa kvalitet vilket inte alltid lyckas. Men jag använder mina kläder väldigt länge. Jag kör med The ten item wardrobe inspirerad av Jennifer Scott.

Svar: Vilken spännande kommentar, får jag fråga varför du känner att second hand inte funkar för dig? Jag skulle nämligen vilja säga att man kan hitta i princip allt begagnat om man bara vet var man ska leta så jag ger gärna tips om du vet mer specifikt vad du är ute efter :) Det låter som att du har ett klokt förhållningssätt till kläder i alla fall. Att inte köpa mer än vi behöver är ju ett väldigt bra steg mot en mer hållbar konsumtion.
Tess Waltenburg

#2 - Bella

Vad fin garderob. Tänk om min kunde vara lika fin haha

Svar: Haha! Tack så mycket fina du :)
Tess Waltenburg

#3 - Emma Engström

Tycker secondhand är väldigt bra, men brukar inte köpa något där! :)

Svar: Ja, det är toppen! Det finns ju många olika alternativ, både fysiska butiker och t.ex. Tradera :)
Tess Waltenburg

#4 - Emelie

Jag håller för tillfället på med att fixa en kapsylgarderob. Inte helt lätt när man har sådär tusen plagg, men minimera är guld ♡

Svar: Vad roligt! Det viktiga är att komma igång tror jag, det är inte helt lätt att skapa förändring när man har supermycket kläder eller saker men tar man det ett steg i taget så brukar det gå bra <3
Tess Waltenburg

#5 - Helena Roth

Tack för påminnelsen - jag brukar med jämna mellanrum gå igenom garderoben med resultatet att det blir färre och färre plagg i den, och likväl finns det plagg jag inte använder, vilket jag upptäcker emellanåt.

Svar: Det låter ju toppen! Jag gillar just att ta ut allt för att man ändrar mindset, istället för att kika lite här och där så motiverar man för sig själv varför saker faktiskt ska få stanna :) Heja dig!
Tess Waltenburg

#6 - Liw på Liwslust.se

Handlar också det mest av mina kläder på secondhand nuförtiden. Busfrö har blivit favoritbutiken. Tycker om att kunna prova kläderna innan, vilket gör att jag inte handlar kläder på nätet så mycket. Men tradera kanske man skulle undersöka lite mer. :) ...Hade älskat att ha en garderob för varje årstid. Men det blir för stort projekt. Så i min garderob är det hipp som happ. Kanske därför jag har så svårt att hitta nåt att ta på mig. :P

Svar: Second hand är toppen! Jag tycker att Tradera blir bättre hela tiden i och med att många blir bättre på att fota och beskriva plaggen ordentligt så att det är större chans att man hittar rätt :) Sedan handlar jag mest t.ex. klänningar och tunikor där och köper jeans och annat som är mer specifikt i fysiska butiker, det brukar vara ett vinnande koncept.
Tess Waltenburg

#7 - irene

Vilka fina bilder du har på din blogg. Det är bra tänk det där med att se över vad man har och riktigt gå igenom allt. För mig är det att det bara flyter på och då är risken stor att det svämmar över. Ska nog ta en riktig koll nu till helgen.

Svar: Ja, det är ju det. Jag har också gjort så innan. Har man koll på vad man har så är det ju större chans att man använder allt också. Tack för att du delar med dig av dina tankar! :)
Tess Waltenburg

#8 - Therese Carlsson

Fin garderob =) jag har rensat min idag =)

Svar: Vad härligt! Jag hoppas att du har hittat dina favoriter :)
Tess Waltenburg