Har ni tagit fram höstplaggen än? Det här är min favoritårstid så jag är ofta väldigt snabb på att "ställa om" istället för att krampaktigt hålla fast vid sommaren. Jag har beställt ljus, laddat upp med té och nu även gått igenom garderoben. För mig blev det en hel del plagg i klassisk gråskala, en hel del mörkgrönt, mönster och ett visst inslag av lite rostigare färger. Jag har en klassisk, lite längre kofta och två tjockare tröjor i bomull som kommer hålla mig varm i vinter. 
 
 
Oavsett om du kör på kapsel-konceptet eller inte så kan jag tipsa om att faktiskt passa på och gå igenom garderoben ordentligt när det väl är dags att byta till en ny säsong. Ta ut allt du äger, känn efter vad du verkligen vill behålla, kolla vad som behöver lagas och se till att lämna in det till t.ex. Repamera direkt och skriv upp om det är något du behöver komplettera med. Om du är ute i god tid så kan du nog till och med fynda innan säsongen kommer igång "på riktigt". De flesta av mina plagg är fyndade begagnat på Tradera. Där kan man söka efter antingen material, färg, mönster eller märke beroende på vad man vill fokusera på. 
 
 
 
 
Bland mina senaste second hand-fynd är den blommiga klänningen i orange, svart och lila min favorit just nu. Den har både varit fin som den är men går jättebra att kombinera med strumpbyxor och boots när vädret blir allt kallare. Jag är över lag väldigt nöjd med min garderob men det var ändå skönt att kolla igenom allt ordentligt. Vissa av plaggen använder jag året om och kör istället lager på lager medan vissa typiskt somriga plagg, som luftiga bomullsklänningar, får vila tills nästa gång. Hur brukar ni göra? 
 
 
Mösstanten

Second hand funkar inte för mig när det gäller kläder. Men jag tycker förstås att det är jättebra att du köper begagnat. Jag använder först och främst det jag har och försöker tänka efter ordentligt innan jag köper något och köpa kvalitet vilket inte alltid lyckas. Men jag använder mina kläder väldigt länge. Jag kör med The ten item wardrobe inspirerad av Jennifer Scott.

Svar: Vilken spännande kommentar, får jag fråga varför du känner att second hand inte funkar för dig? Jag skulle nämligen vilja säga att man kan hitta i princip allt begagnat om man bara vet var man ska leta så jag ger gärna tips om du vet mer specifikt vad du är ute efter :) Det låter som att du har ett klokt förhållningssätt till kläder i alla fall. Att inte köpa mer än vi behöver är ju ett väldigt bra steg mot en mer hållbar konsumtion.
Tess Waltenburg

Bella

Vad fin garderob. Tänk om min kunde vara lika fin haha

Svar: Haha! Tack så mycket fina du :)
Tess Waltenburg

Emma Engström

Tycker secondhand är väldigt bra, men brukar inte köpa något där! :)

Svar: Ja, det är toppen! Det finns ju många olika alternativ, både fysiska butiker och t.ex. Tradera :)
Tess Waltenburg

Emelie

Jag håller för tillfället på med att fixa en kapsylgarderob. Inte helt lätt när man har sådär tusen plagg, men minimera är guld ♡

Svar: Vad roligt! Det viktiga är att komma igång tror jag, det är inte helt lätt att skapa förändring när man har supermycket kläder eller saker men tar man det ett steg i taget så brukar det gå bra <3
Tess Waltenburg

Helena Roth

Tack för påminnelsen - jag brukar med jämna mellanrum gå igenom garderoben med resultatet att det blir färre och färre plagg i den, och likväl finns det plagg jag inte använder, vilket jag upptäcker emellanåt.

Svar: Det låter ju toppen! Jag gillar just att ta ut allt för att man ändrar mindset, istället för att kika lite här och där så motiverar man för sig själv varför saker faktiskt ska få stanna :) Heja dig!
Tess Waltenburg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress