Tess Waltenburg

Måndagspeppen omgång 2
Hej fina ni! Tänk att en vecka går så himla fort! Nu är det måndag igen och det är dags för ännu en omgång av Måndagspeppen. Jag hoppas att ni är lika taggade som jag är?! För er som inte hann läsa mitt första inlägg i serien så kommer jag varje måndag dela med mig av grymma influencers, initiativ och företag som jobbar för att gör världen till en bättre plats att leva på. Först ut är...
 
 
... Plånbokssmart
Denice som driver en blogg och instagramkonto under namnet Plånbokssmart är en underbar person som på ett träffsäkert och inspirerande sätt skriver om livet efter utbrändhet samt kopplingarna mellan pengar, tid och miljömässig hållbarhet. Hon får mig verkligen att tänka efter kring vad som är viktigt i livet och jag kan varmt rekommendera er att kika in hos henne. 
 
 
Hittar du inga hållbara produkter i din vanliga affär och vill tänka mer medvetet när du handlar både till dig själv och till andra? En butik jag har handlat i flera gånger per år sedan många år tillbaka är Medvetna.se. De har allt möjligt för ett mer hållbart liv, både för barn och för vuxna, och bjuder på fin miljövänlig inslagning till sina kunder. 
 
 
Funderar du på att sätta upp en hylla på väggen? Åka ut och paddla? Eller kanske göra en tur med lådcykel? Om du bara ska göra det någon enstaka gång är tjänsten Hygglo ett toppenbra sätt att slippa köpa allt du behöver. Där kan du istället hyra saker från privatpersoner nära dig. Hur bra som helst! Du kan även lägga upp saker du själv äger som borde komma till användning oftare. 
 
 
Älskar du second hand-shopping men är mer förtjust i ljust, pastelligt och romantiskt än den typiska retro-stilen? Då har jag ett tips till dig! Grymma Erika Kvarnlöf som driver bloggen Hemmahoskikan.se levererar ständigt underbar inspiration och visar verkligen att man kan hitta sin egen still med hjälp av begagnat från bland annat Tradera och klädbytardagar. Hon finns även på Instagram. Kika in där! 
 
 
Det var allt för denna veckan, men jag fortsätter såklart posta tips på Instagram hela veckan innan det är dags för nästa omgång. Har ni något tips på en person eller ett företag som verkligen borde synas här? Dela gärna med er i kommentarsfältet!
#1 - Petra

Tack för tips på nya bloggar & instagramkonton att följa... Allra helst när det är konton som har miljötänk och hållbar livsstil:-) Skall verkligen ta mig tid att kolla igenom dessa mer noggrant

//Petra

Svar: Tack så mycket Petra! Det finns ju så många bra hållbara konton som borde lyftas oftare :) Jag tar gärna emot tips om du har några guldkorn! Kram
Tess Waltenburg

#2 - Bella

Vilket fin blogg du har :) Många fina tips

Svar: Tack fina du! Jag hoppas att du vill komma tillbaka :)
Tess Waltenburg

#3 - Malin Lundskog

Wow - grymma tips! Vad kul att du tar dig jobbet att tipsa oss 👌🏻Hygglo har jag hört om, men inte testat än. Sååå smart!

Svar: Tack fina du! Det gör mig väldigt glad :) Vi behöver alla lite hållbar pepp nu när det är så mycket deppiga nyheter kring klimatet. Kram!
Tess Waltenburg