Tess Waltenburg

Första delen av mitt nya koncept: Måndagspeppen!
Det finns väldigt många anledningar att bli deppig när det kommer till miljö och klimat. Inte minst efter valet. När det känns som mörkast vill jag dock sprida lite ljus genom att lansera en ny serie här på bloggen som jag kallar måndagspeppen. Precis som det låter tänker jag varje måndag dela med mig av inspiration och tipsa om olika personer, blogginlägg tjänster och annat som gör ett grymt jobb för att hjälpa oss bygga en bättre värld tillsammans. Jag hoppas att ni är peppade och jag tar gärna emot tips på vad jag bör ha med i nästa omgång i kommentarsfältet. Nu kör vi! 
 
 
I och med att det här är första omgången vill jag tipsa er om att spana in vad vi på Sustainable Influencers gör då det är ett grymt sätt att hitta många nya inspirerande konton med olika inriktningar. På vår hemsida, Facebook och Instagram arbetar vi för att lyfta grymma personer som skriver om allt från vegansk mat till slow fashion och ekologiskt smink. Oavsett vad du är intresserad av finns det massor av tips på med miljövänliga alternativ. 
 
 
Vill du handla mer second hand men vet inte riktigt hur du ska komma igång? Myrorna erbjuder just nu en microkurs där du får inspiration och konkreta råd helt gratis direkt till din mail. Jag har testat det och det jag har tagit emot hittills har varit grymt bra. Jag rekommenderar det varmt! Kursen heter Microkurs - Lär dig handla second hand på 6 dagar och du hittar den här. 
 
 
Har du massor av äpplen hemma nu när det är säsong men vet inte riktigt vad du ska göra med dem? Min kollega Jennie tipsar om vad du kan hitta på och delar regelbundet med sig av massor av bra tips på hur man kan leva mer hållbart i allmänhet. Hennes blogg är ett måste för den som vill konsumera mer medvetet. 
 
 
Har du trasiga kläder hemma men långt till närmsta skräddare? Skicka in dem via post till Repamera så fixar de biffen. Jag har testat tjänsten två gånger och är så himla nöjd både med vad de gjorde med mina jeans och med mina favoritboots från Doktor Martens. Heja tjänster som gör att vi kan använda våra favoritsaker längre! 
 
 
Tycker du att politiker borde prioritera klimatet i samtliga beslut för att ge våra barn en framtid? Det kan ibland kännas hopplöst när läget blir alltmer kritiskt men en sak du kan göra är att skriva på Föräldravrålet och sprida deras budskap på till exempel Facebook. 
 
Har du några andra bra tips på bloggare, tjänster och initiativ som försöker göra skillnad? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! 
#1 - josefin

Hej Tess!

Vill du ha inspiration på klimatsmarta och veganska recept gå in på min blogg, jag bakar helt utan vitt socker och gluten!
Hoppas du blir inspirerad :)
Ha en bra dag!
Kram

Svar: Hej Josefin! Du får gärna spana in vårt nätverk Sustainable Influencers, det låter som att du hade kunnat passa där :) Kram, Tess
Tess Waltenburg