Hur gör ni när ni packar till vardags? Jag kan tycka att det är lite knepigt emellanåt när man dels vill tänka minimalistiskt, och inte ha med sig mer än man behöver för dagen, samtidigt som man vill tänka ekonomiskt och minska mängden skräp genom att inte behöva köpa engångsgrejer. I och med att jag började läsa på universitetet igen för ett par dagar sedan funderade jag igenom vad jag egentligen packar inför en dag och varför. 
 
Jag älskar matlådor. De är min räddning både ur ett ekonomiskt perspektiv och ur ett hållbarhetsperspektiv. Jag brukar även ha med mig en vattenflaska och ibland en keep cup med kaffe. Just den här dagen när bilden togs hade jag med mig en juice från Smiling som jag har köpt svinnsmart via Matsmart. På så sätt sparar jag pengar i och med att jag inte behöver köpa lunch, kaffe eller mellis på plats. Det sparar jag hellre till när jag faktiskt går ut och träffar någon på lunchen eller när jag njuter av det istället för att hastigt köpa med mig något. Läs mer om det här
 
I övrigt försöker jag dock hålla min packning minimalistisk. Jag har till exempel med mig min dator som jag sköter det mesta från. Ibland har jag med mig en bok om jag ska sitta och plugga men jag försöker hitta mycket på nätet. 
 
Hur tänker ni andra som satsa på både hållbarhet och minimalism när det kommer till packning? 
 
Ida

Mitt favvotips är att spara glasburkar och använda som "matlåda" för mellisen. Alltså dem mindre glasburkarna från soltorkade tomater, pesto etc. Har dem även till förvaring hemma. Så himla smidigt och billigt, ofta är dem väldigt fina också! :)

Svar: Vilket superbra tips! Jag brukar också spara dem, superbra att använda till mindre saker :D Tack för att du delar med dig!
Tess Waltenburg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress