Tess Waltenburg

En fantastisk helg i Falsterbo med Nordic Entrepreneurship Hubs och ett gäng underbara kvinnliga studenter
Wow, wow, wow... Vilken helg jag har haft! Så många nya, häftiga inttryck att det är svårt att processa allt men det var alldeles fantastiskt. Tidigt i lördags morse tog jag bussen till centralen här i Lund för att möta upp ledare från VentureLab och ett gäng fantastiska kvinnliga studenter. Vi går alla olika utbildningar men samlades för att åka iväg på en weekend med danska studenter som hade namnet "Believe in your ideas" och arrangerades av Nordic Entrepreneurship Hubs. När vi hade plockat upp studenterna från DTU och KEA i Hyllie åkte vi vidare mot vackra Falsterbo där helgen skulle äga rum. 
 
 
Både konferens, mat och övernattning var bokat på Norregård och jag tyckte att det var en perfekt plats för det. Det blev mysigare än en "vanlig" konferens vilket bidrog till en väldigt fin stämning. Maten var underbart god och det fanns gott om vegetariska och veganska alternativ. Det blev lite för mycket kaffe för min del, men så får det vara ibland...
 
 
På ett sätt kändes det som att helgen gick så himla fort. På ett sätt kändes det som att vi var där i en vecka. Vi gjorde så himla mycket på den korta tiden vi var där. Vi fick lyssna på fantastiskt inspirerande talare, bland annat Leslie Alfredsson som har grundat My Esteeme, och hade grymma workshops där vi fick lära oss att spåna idéer, pitcha, tillämpa NABC-metoden, nätverka och ge varandra komplimanger. 
 
 
Det var en fantastisk upplevelse att ta del av stämningen mellan oss kvinnor. Både ledarna, talarna och alla andra deltagare gjorde verkligen sitt yttersta för att inkludera alla och interagera med varandra. Vi fick göra flera övningar där vi fick prata med olika personer och blev hela tiden uppmuntrade att byta bord och sitta med nya personer. Vi var cirka 30 personer totalt med många olika kompetenser vilket ledde till många nya insikter och lärdomar. Många var dessutom från andra länder. 
 
 
 
Trots ett fullspäckat schema hann jag ner till havet tre gånger för korta pauser i och med att det låg så nära. De flesta platser i naturen ger mig energi men jag har en speciell relation till havet i och med att jag ofta har varit i sådana miljöer som liten. Vädret var helt underbart och det var friskt och blåsigt vilket jag behövde efter intensiva workshops och föreläsningar. Om ni får möjlighet att söka nästa år eller till något liknande kan jag varmt rekommendera det.