Tess Waltenburg

En dag i Köpenhamn med besök på Refshaleøen
Hej fina ni! Har ni haft en bra vecka hittills? Min dag igår var väldigt intressant. Jag läser programmet Master of Applied Cultural Analysis vid Lunds Universitet och vi samarbetar även med samma program vid Köpenhamns Universitet. Igår åkte vi över dit och hade föreläsningar tillsammans med dem. Efter vår dag på universitetet begav vi oss till en stadsdel som heter Refshaleøen. Hade man kommit dit i ett annat sammanhang hade man knappt trott att det var en plats man fick beträda, det var industriellt och ganska ruffigt, men när man kom en bit in fanns ett fantastiskt konstgalleri som heter Copenhagen Contemporary. Där fick vi prova att gunga i en superhäftig installation. 
 
 
Efter det gick vi till Reffen, en del av området med massor av fantastiska street food-ställen. Jag åt en slags vegansk tacos som var grymt bra och en våffla med glass, nötter och chokladsås. Mums! Det var en väldigt inspirerade plats även ur ett hållbarhetsperspektiv då mycket var byggt av gamla containrar, fönster och annat återbrukat material vilket gav en väldigt speciell känsla. 
 
Har ni varit där? Vad tyckte ni i så fall? Om ni inte har varit där kan jag varmt rekommendera ett besök. 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - Charlotte

Den delen av Köpenhamn känner jag inte alls till - men så spännande det låter. Och jag blev ju lite sugen att smaka på den streetfood du köpte <3

Svar: Du borde verkligen åka dit om du får chansen! Bara maten är värd ett besök :) Tack för din kommentar! <3
Tess Waltenburg

#2 - Angelica Wåhlin

Åh, verkar ju som en superbra dag!

Svar: Det var det verkligen! :)
Tess Waltenburg

#3 - Malin Lundskog

Nä, inte varit där - verkar ju skitcoolt!

Svar: Det är det verkligen! Jag kan varmt rekommendera ett besök :)
Tess Waltenburg