Tess Waltenburg

En kärlek för second hand och en önskan
Hej alla fina! Har ni haft en fin vecka hittills? Det har varit väldigt intenstivt för min del den senaste tiden så jag försöker dra ner på måsten och stanna upp i den mån jag kan. Men nu till en annan sak. Ni som följer mig regelbundet här och på Instagram har nog förstått att ett av mina mål med mina konton är att inspirera fler att testa att leva mer hållbart genom att handla begagnat på loppisar, Tradera, Blocket och second hand-butiker. Det finns redan så otroligt många saker i den här världen och vi gör planeten en stor tjänst om vi använder det som redan finns innan vi köper nytt. Det kan dessutom vara väldigt spännande och roligt att "gå på skattjakt" och det är makalöst vilka fynd man kan hitta.
 
Nu har Erikshjälpen öppnat sin nominering för årets second hand-profil. Om du gillar vad jag gör får du väldigt gärna nominera mig. Det hade betytt otroligt mycket för mig och varit en stor motivation till att fortsätta jobba för en mer hållbar värld. Nedan ser ni massor av inspiration med begagnade plagg, möbler och detaljer som jag älskar. 
 
 
 
 
 
En fantastisk helg i Falsterbo med Nordic Entrepreneurship Hubs och ett gäng underbara kvinnliga studenter
Wow, wow, wow... Vilken helg jag har haft! Så många nya, häftiga inttryck att det är svårt att processa allt men det var alldeles fantastiskt. Tidigt i lördags morse tog jag bussen till centralen här i Lund för att möta upp ledare från VentureLab och ett gäng fantastiska kvinnliga studenter. Vi går alla olika utbildningar men samlades för att åka iväg på en weekend med danska studenter som hade namnet "Believe in your ideas" och arrangerades av Nordic Entrepreneurship Hubs. När vi hade plockat upp studenterna från DTU och KEA i Hyllie åkte vi vidare mot vackra Falsterbo där helgen skulle äga rum. 
 
 
Både konferens, mat och övernattning var bokat på Norregård och jag tyckte att det var en perfekt plats för det. Det blev mysigare än en "vanlig" konferens vilket bidrog till en väldigt fin stämning. Maten var underbart god och det fanns gott om vegetariska och veganska alternativ. Det blev lite för mycket kaffe för min del, men så får det vara ibland...
 
 
På ett sätt kändes det som att helgen gick så himla fort. På ett sätt kändes det som att vi var där i en vecka. Vi gjorde så himla mycket på den korta tiden vi var där. Vi fick lyssna på fantastiskt inspirerande talare, bland annat Leslie Alfredsson som har grundat My Esteeme, och hade grymma workshops där vi fick lära oss att spåna idéer, pitcha, tillämpa NABC-metoden, nätverka och ge varandra komplimanger. 
 
 
Det var en fantastisk upplevelse att ta del av stämningen mellan oss kvinnor. Både ledarna, talarna och alla andra deltagare gjorde verkligen sitt yttersta för att inkludera alla och interagera med varandra. Vi fick göra flera övningar där vi fick prata med olika personer och blev hela tiden uppmuntrade att byta bord och sitta med nya personer. Vi var cirka 30 personer totalt med många olika kompetenser vilket ledde till många nya insikter och lärdomar. Många var dessutom från andra länder. 
 
 
 
Trots ett fullspäckat schema hann jag ner till havet tre gånger för korta pauser i och med att det låg så nära. De flesta platser i naturen ger mig energi men jag har en speciell relation till havet i och med att jag ofta har varit i sådana miljöer som liten. Vädret var helt underbart och det var friskt och blåsigt vilket jag behövde efter intensiva workshops och föreläsningar. Om ni får möjlighet att söka nästa år eller till något liknande kan jag varmt rekommendera det. 
 
Måndagspeppen omgång 2
Hej fina ni! Tänk att en vecka går så himla fort! Nu är det måndag igen och det är dags för ännu en omgång av Måndagspeppen. Jag hoppas att ni är lika taggade som jag är?! För er som inte hann läsa mitt första inlägg i serien så kommer jag varje måndag dela med mig av grymma influencers, initiativ och företag som jobbar för att gör världen till en bättre plats att leva på. Först ut är...
 
 
... Plånbokssmart
Denice som driver en blogg och instagramkonto under namnet Plånbokssmart är en underbar person som på ett träffsäkert och inspirerande sätt skriver om livet efter utbrändhet samt kopplingarna mellan pengar, tid och miljömässig hållbarhet. Hon får mig verkligen att tänka efter kring vad som är viktigt i livet och jag kan varmt rekommendera er att kika in hos henne. 
 
 
Hittar du inga hållbara produkter i din vanliga affär och vill tänka mer medvetet när du handlar både till dig själv och till andra? En butik jag har handlat i flera gånger per år sedan många år tillbaka är Medvetna.se. De har allt möjligt för ett mer hållbart liv, både för barn och för vuxna, och bjuder på fin miljövänlig inslagning till sina kunder. 
 
 
Funderar du på att sätta upp en hylla på väggen? Åka ut och paddla? Eller kanske göra en tur med lådcykel? Om du bara ska göra det någon enstaka gång är tjänsten Hygglo ett toppenbra sätt att slippa köpa allt du behöver. Där kan du istället hyra saker från privatpersoner nära dig. Hur bra som helst! Du kan även lägga upp saker du själv äger som borde komma till användning oftare. 
 
 
Älskar du second hand-shopping men är mer förtjust i ljust, pastelligt och romantiskt än den typiska retro-stilen? Då har jag ett tips till dig! Grymma Erika Kvarnlöf som driver bloggen Hemmahoskikan.se levererar ständigt underbar inspiration och visar verkligen att man kan hitta sin egen still med hjälp av begagnat från bland annat Tradera och klädbytardagar. Hon finns även på Instagram. Kika in där! 
 
 
Det var allt för denna veckan, men jag fortsätter såklart posta tips på Instagram hela veckan innan det är dags för nästa omgång. Har ni något tips på en person eller ett företag som verkligen borde synas här? Dela gärna med er i kommentarsfältet!