Wow, wow, wow... Vilken helg jag har haft! Så många nya, häftiga inttryck att det är svårt att processa allt men det var alldeles fantastiskt. Tidigt i lördags morse tog jag bussen till centralen här i Lund för att möta upp ledare från VentureLab och ett gäng fantastiska kvinnliga studenter. Vi går alla olika utbildningar men samlades för att åka iväg på en weekend med danska studenter som hade namnet "Believe in your ideas" och arrangerades av Nordic Entrepreneurship Hubs. När vi hade plockat upp studenterna från DTU och KEA i Hyllie åkte vi vidare mot vackra Falsterbo där helgen skulle äga rum. 
 
 
Både konferens, mat och övernattning var bokat på Norregård och jag tyckte att det var en perfekt plats för det. Det blev mysigare än en "vanlig" konferens vilket bidrog till en väldigt fin stämning. Maten var underbart god och det fanns gott om vegetariska och veganska alternativ. Det blev lite för mycket kaffe för min del, men så får det vara ibland...
 
 
På ett sätt kändes det som att helgen gick så himla fort. På ett sätt kändes det som att vi var där i en vecka. Vi gjorde så himla mycket på den korta tiden vi var där. Vi fick lyssna på fantastiskt inspirerande talare, bland annat Leslie Alfredsson som har grundat My Esteeme, och hade grymma workshops där vi fick lära oss att spåna idéer, pitcha, tillämpa NABC-metoden, nätverka och ge varandra komplimanger. 
 
 
Det var en fantastisk upplevelse att ta del av stämningen mellan oss kvinnor. Både ledarna, talarna och alla andra deltagare gjorde verkligen sitt yttersta för att inkludera alla och interagera med varandra. Vi fick göra flera övningar där vi fick prata med olika personer och blev hela tiden uppmuntrade att byta bord och sitta med nya personer. Vi var cirka 30 personer totalt med många olika kompetenser vilket ledde till många nya insikter och lärdomar. Många var dessutom från andra länder. 
 
 
 
Trots ett fullspäckat schema hann jag ner till havet tre gånger för korta pauser i och med att det låg så nära. De flesta platser i naturen ger mig energi men jag har en speciell relation till havet i och med att jag ofta har varit i sådana miljöer som liten. Vädret var helt underbart och det var friskt och blåsigt vilket jag behövde efter intensiva workshops och föreläsningar. Om ni får möjlighet att söka nästa år eller till något liknande kan jag varmt rekommendera det. 
 
Hej fina ni! Tänk att en vecka går så himla fort! Nu är det måndag igen och det är dags för ännu en omgång av Måndagspeppen. Jag hoppas att ni är lika taggade som jag är?! För er som inte hann läsa mitt första inlägg i serien så kommer jag varje måndag dela med mig av grymma influencers, initiativ och företag som jobbar för att gör världen till en bättre plats att leva på. Först ut är...
 
 
... Plånbokssmart
Denice som driver en blogg och instagramkonto under namnet Plånbokssmart är en underbar person som på ett träffsäkert och inspirerande sätt skriver om livet efter utbrändhet samt kopplingarna mellan pengar, tid och miljömässig hållbarhet. Hon får mig verkligen att tänka efter kring vad som är viktigt i livet och jag kan varmt rekommendera er att kika in hos henne. 
 
 
Hittar du inga hållbara produkter i din vanliga affär och vill tänka mer medvetet när du handlar både till dig själv och till andra? En butik jag har handlat i flera gånger per år sedan många år tillbaka är Medvetna.se. De har allt möjligt för ett mer hållbart liv, både för barn och för vuxna, och bjuder på fin miljövänlig inslagning till sina kunder. 
 
 
Funderar du på att sätta upp en hylla på väggen? Åka ut och paddla? Eller kanske göra en tur med lådcykel? Om du bara ska göra det någon enstaka gång är tjänsten Hygglo ett toppenbra sätt att slippa köpa allt du behöver. Där kan du istället hyra saker från privatpersoner nära dig. Hur bra som helst! Du kan även lägga upp saker du själv äger som borde komma till användning oftare. 
 
 
Älskar du second hand-shopping men är mer förtjust i ljust, pastelligt och romantiskt än den typiska retro-stilen? Då har jag ett tips till dig! Grymma Erika Kvarnlöf som driver bloggen Hemmahoskikan.se levererar ständigt underbar inspiration och visar verkligen att man kan hitta sin egen still med hjälp av begagnat från bland annat Tradera och klädbytardagar. Hon finns även på Instagram. Kika in där! 
 
 
Det var allt för denna veckan, men jag fortsätter såklart posta tips på Instagram hela veckan innan det är dags för nästa omgång. Har ni något tips på en person eller ett företag som verkligen borde synas här? Dela gärna med er i kommentarsfältet!
Såg ni vår stories på Sustainable Influencers igår? Vi hade en väldigt intressant dag med många nya intryck på Nordic Female Investment Meetup. Dagen började med frukost på Minc i Malmö, som är en inkubator för många intressanta startups, och fortsatte med en crash course i ängelinvesteringar för kvinnor. Många spännande talare med erfarenhet från branschen delade med sig av sina erfarenheter och tips för att få fler kvinnor att våga investera. 
 
 
 
Efter deras crash course fick vi höra olika startups ledda av kvinnor pitcha in sina affärsidéer för framtida investerare. En panel bestående av kvinnor med erfarenhet från branschen gav feedback och ställde frågor. Bland företagen som presenterade fanns bland annat Panion och StoryTourist som har väldigt intressanta affärsidéer. 
 
 
Efter lunch begav vi oss till Studio, som ligger tvärs över gatan från Minc, för en grymt intressant eftermiddag. Vi fick höra flera intressanta både föredrag och paneldiskussioner med kvinnor som bland annat forskar om artificiell intelligens, driver egna företag och har investerat i flera framgångsrika bolag. Ett föredrag som verkligen tilltalade mig var av Elisabeth Brevensson, grundaren till Beepsend. Hon är verkligen en inspirerande kvinna! 
 
 
Det var verkligen en fantastic upplevelse att få lyssna på och prata med så många fantastiska kvinnor med olika bakgrunder. Vissa var veteraner i branschen och andra var helt nya men de hade gemensamt att de verkligen inspirerade och gav mig känslan att vi har möjlighet att förändra. Vi gick därifrån rikare på idéer och är grymt peppade på att ta det med oss i vårt fortsatta arbete.