Tess Waltenburg

Måndagspeppen omgång 7
Hej allihopa och välkomna till en ny vecka och en ny omgång av måndagspeppen! Jag hoppas att ni är lika taggade som jag på att starta veckan med härliga hållbara initiativ som gör skillnad. 
 
 
Idag vill jag börja med att tipsa om underbara Carys som driver bloggen Buy Less Be More där hon inspirerar till minskad konsumtion på olika kreativa och inspirerande sätt. Hon har även ett instagram-konto under namnet @buy_less_be_more. Spana in och följ! Jag är grymt glad över att ha henne som en del av vårt nätverk
 
 
Sedan vill jag tipsa om en superbra tjänst för dig som vill minska matsvinnet: Korta Datum som hjälper både butiker som vill få sålt saker som annars hade slängts och konsumenter som vill fynda produkter som snart går ut för att hjälpa både miljön och plånboken. 
 
 
Är du intresserad av veganska produkter, mat och snygga bilder? Spana in grymma Minea Lindqvist som både har en blogg och instagram. Hon inspirerar både genom sina medvetna val och genom sjukt snyggt content och jag är väldigt glad över att ha henne som en del av vårt nätverk. Hur god ser inte poke bowlen här nedanför ut till exempel?!
 
 
En stor ros den här veckan går till EU-parlamentet som röstade för ett plastförbud. Heja heja! Nu ska medlemsländerna säga sitt innan beslutet tas och jag håller tummarna för positiva besked även där. 
#1 - Anna / Boihusbil

Att tänka ett steg längre och tänka hållbart anser jag vara otroligt viktigt idag. Vi konsumerar i princip bara det vi äter, sen självklart el och diesel också. Men att bo i en husbil ger oss en väldigt tydlig bild på vad vi förbrukar, vilket gör att vi snålar lite extra.

Svar: Ja, jag kan tänka mig att det leder till väldigt nyttiga insikter när man lever på det sättet :)
Tess Waltenburg

#2 - Anonym

Så kul! Jag började med precis samma grej idag på min Instagram. Heja dig! Kram Emelie

Svar: Vad härligt att höra Emelie! Ju fler vi är som hörs kring hållbarhet desto bättre :) Stor kram!
Tess Waltenburg