Tess Waltenburg

Måndagspeppen omgång 5
Då var vi här igen! Det är måndag och dags för Måndagspeppen, och det är till och med omgång 5 den här gången. Tiden bara susar iväg!
 
 
Idag vill jag börja med att tipsa om ett grymt peppande, inspirerande initiativ för alla som har klimatångest och vill ha konkreta råd på hur man kan göra något åt det: Klimatklubben.se. Det är ett initiativ för alla, oavsett utgångspunkt, som vill göra skillnad och som sprider ljus i mörkret efter FNs klimatrapport. 
 
 
Jag vill även tipsa alla som är intresserade av hållbar livsstil och mode och stil i synnerhet om underbara Erika Kvarnlöf som sprider kärlek och värme både på Instagram och sin blogg. Hon är även en av personerna bakom Ecofashionista-podden där ni verkligen kan grotta ner er i hållbar stil. 
 
 
Är du förälder och vill undvika överkonsumtion? Just nu har Ekobarn en tävling på sin Instagram där man kan vinna alla barnkläder man behöver till sitt barn i ett år förutsatt att man inte köper något utöver det. Jag tycker att det är ett grymt spännande initiativ och hade gärna deltagit om vi inte redan hade haft det mesta vi behöver. 
 
 
Att käka mer veganskt är en fantastiska bra sak att göra för klimatet. Den här veckan vill jag tipsa er som inte redan har varit inne på Jävligt Gotts kanaler att kika in direkt för att ta del av fantastiskt härlig vegansk comfort food. Han lagar rätter som kan övertyga även den mest inbitna köttätare, t.ex. ceviche toasten ni ser nedan som får min mun att vattnas...
 
 
Jag vill även tipsa om Minimalisternas inlägg "10 saker du kan göra för klimatet" som ger många olika bra tips och råd på vägen. Deras blogg är i allmänhet grymt bra då de, som titeln avslöjar, fokuserar på minskad konsumtion i allmänhet. 
 
 
Det var allt för denna veckan men jag fortsätter gärna att ta emot tips från er i kommentarsfältet. Ju mer inspiration vi kan få för att rädda klimatet desto bättre! 
#1 - Emma

Vilka bra tips! Har en liten fundering på det här med barnkläder, man vinner för ett år under förutsättning att man inte köper något annat, hur är tanken med det om något exempelvis går sönder eller liknande så att man måste ersätta det? Ang det veganska så försöker jag äta lite vegetariskt nån dag i veckan åtminstone, steget till att äta veganskt känns ganska långt, har du nått tips? :)

Svar: Det står mer info om det i tävlingen om du klickar dig in via länken :) Tanken är att man inte ska behöva köpa någonting men i så fall löser det sig. Vad bra att du försöker äta mer vegetariskt! Jag har en kategori som heter "Veganskt", du får gärna kika in där för tips och råd :)
Tess Waltenburg

#2 - Jessica

Tack för alla tips 🤗🤗🤗

Svar: Så lite så! Tack för din kommentar :)
Tess Waltenburg

#3 - Sofia Hult

Vilka underbara bra tips.
Brukar inte tänka klimatdmart men di satte igång tankarna på mig

Svar: Åh, vad glad jag blir! Tack så mycket :)
Tess Waltenburg

#4 - Therese

Bra tips du kommer med =)

Svar: Tack fina du! Vad glad jag blir :)
Tess Waltenburg

#5 - Hanna

Så bra tips! Jag handlar ofta kläder second hand! Och börjat minska på köttet i mina måltider :)

Svar: Vad härligt att höra Hanna! Ju fler vi är som försöker göra skillnad desto större blir effekten :) Heja dig!
Tess Waltenburg