Tess Waltenburg

Aktiviteter som är billiga eller gratis
Det blir lätt många små utgifter när man umgås. En fika här, ett inträde där och resekostnader för att ta sig dit. Att lägga pengar på en upplevelse kan självklart vara värdefullt, och det tycker jag som ni säkert har märkt att man ska göra när man verkligen njuter av det, men nu syftar jag på de där utgifterna som man "bara har" för att man ska träffa någon. Hur kommer man runt dem och ändrar inställningen att umgänge måste innebära kostnader så att man har pengar över när man faktiskt vill lägga en slant på fika eller en upplevelse? Här är några tips:
 
- Fixa egen fika
Baka hemma, koka eget kaffe och ses antingen hemma eller ta med och fika utomhus om vädret tillåter. Just kaffe är fruktansvärt mycket billigare att göra själv än att köpa ute. Baka egna kakor och ha i frysen så behöver du inte stå och fixa just när du ska iväg. Spara "fikapengarna" till tillfällen då ni går till ett riktigt mysigt ställe som ni verkligen tycker om. 
 
 
- Satsa på årskort istället för enstaka inträden
Att betala för aktiviteter årsvis är oftast mycket billigare än att betala varje gång förutsatt att du utnyttjar kortet regelbundet. Gillar du att till exempel gymma så kan du kanske slå två flugar i en smäll och umgås med vänner som delar ditt intresse där? Eller kan du börja på någon annan aktivitet du tycker om med en vän under en hel termin? Det blir även en motivation för att komma dit. 
 
- Var ute i naturen
Gå en promenad i skogen. Njut av de underbara färgerna nu när det är höst. Bygg snögubbar eller åk skridskor på vintern. Åk till stranden för att bada på sommaren eller för att ta en härligt frisk promenad när vädret är kyligare. Att vara utomhus behöver oftast inte kosta mycket om man tar med egen matsäck och resan dit behöver inte vara dyr. Pendlar du så kanske du kan utnyttja kortet till någon utflyktsplats? Eller kan du kolla upp på kommunens hemsida om de har några närliggande grönområden som kan vara värda att besöka? 
 
 
- Ses hemma och res smart
Turas om att vara den som lagar mat eller fixar fika och ses hemma hos varandra. Hitta på olika teman som t.ex. pizzakväll då ni gör hemmagjord pizza med olika tillbehör. Dra ihop ett matlag och fixa matlådorna tillsammans istället för att stå ensamma hemma var för sig och fixa. Dra ner på resekostnader genom att samåka, köpa duo-biljett på tåget eller cykla om det är möjligt. Ta en långpromenad tillsammans någonstans i hemstaden istället för att åka långt. Kanske till och med passa på att umgås och göra ärenden för att göra det lite mer intressant?
 
Mitt generella tips: Gör de vardagliga sakerna roligare genom att göra dem tillsammans istället för att vänta tills det finns tid och möjlighet att åka iväg och tänk på att det viktigaste trots allt är att umgås, inte var ni gör det. Har ni några tips som jag har glömt? Dela gärna med er i kommentarsfältet. 
#1 - Jessica

Åh vilka bra tips 🤗 du har helt rätt i det du skriver

Svar: Tack fina du! Vad glad jag blir :)
Tess Waltenburg

#2 - Linda Lii

Att promenera tillsammans är underskattat. Det är en fantastisk idé och avsluta med kaffe hemma. Om man inte rent av tar med termos <3

#3 - Linda Lii

Att promenera tillsammans är underskattat. Det är en fantastisk idé och avsluta med kaffe hemma. Om man inte rent av tar med termos <3

Svar: Eller hur! Härligt både för en själv och för plånboken :) <3
Tess Waltenburg

#4 - Hanna Nilsson Lange

Så fina tips. Jag o min bästis går ofta skogspromenader med medhaft kaffe, så mysigt :)

Svar: Åh, så härligt! Tack för din kommentar :)
Tess Waltenburg

#5 - Karin

Promenera - eller cykla - till ett trevligt ställe, med medhavd fika är ju perfekt!

Svar: Helt klart! Underbart! :)
Tess Waltenburg

#6 - Lillan Kind

Jättebra tips! Jag och de jag umgås med brukar nästan alltid fika hemma hos varandra. Kaffe är ju nästan löjligt dyrt på fik. Att promenera ihop och prata är också så trivsamt😊

Svar: Ja, eller hur! Det viktiga är ju sällskapet :) Tack för din kommentar!
Tess Waltenburg

#7 - Therese

Du har helt rätt i det du skriver =) bra tips

Svar: Tack fina du! :)
Tess Waltenburg

#8 - Jessica Ullström

Det här låter precis som det sätt jag och Stella hänger på! 😍 Mer sånt åt folket!

Svar: Eller hur! Billiga och bra aktiviteter är bäst :D
Tess Waltenburg

#9 - Therese Carlsson

Härliga bilder =) du får ha en härlig fredag

Svar: Tack detsamma fina du! :)
Tess Waltenburg

#10 - Jessica Dahlqvist

Jätte bra tips..det kan verkligen skjuts i höjden när man tar en fika på stan då och då.. baka själv är mycket roligare.

Svar: Ja, precis :) Man uppskattar fikan på stan mycket mer när det är mer av ett undantag.
Tess Waltenburg

#11 - Christine

Tack för många, många bra tips!! Det är så lätt att pengarna springer iväg på onödiga grejer.

Svar: Vad härligt att höra att du uppskattar det Christine! Ha en fin vecka :)
Tess Waltenburg

#12 - Sabi

Jag har börjat med Walk meeting. Istället för att sitta på kontor eller massa kaffer och spendera pengar så tar vi mötet medans vi är ute och går i naturen eller runt i stan!

Svar: Vilken härlig idé! Det brukar ju komma massor av härliga idéer när man rör på sig i friska luften också :) Tack för din kommentar!
Tess Waltenburg

#13 - Helena Roth

Jag tackar väldigt sällan ja till "en fika på stan" oavsett om det är med vänner eller arbetskontakter - föredrar en Walk n Talk alla dagar i veckan!

Svar: Ja, det är väldigt trevligt. Och när man väl fikar uppskattar man det mer om det är för att man verkligen är sugen snarare än att det sker slentrianmässigt :) Tack för din kommentar!
Tess Waltenburg