Tess Waltenburg

Underbara Österlenchoklad i mysiga Skåne Tranås - Lokal turism i Skåne
På vår väg ut till Kronovalls vinslott passade vi på att stanna till på ett av mina favoritställen: Österlenchoklad i Skåne Tranås. De gör fantastisk hantverkschoklad och man kan både avnjuta deras produkter i deras egna café eller köpa med sig hem. De serverar kaffe från Love Coffeeroasters, ett av mina favoritställen här i Lund, och har fruktansvärt god varm choklad gjord från scratch. Ett paradis för finsmakaren och gottegrisen med andra ord. 
 
 
 
Vi tog en snabb fika när vi väl var där och handlade även med oss chokladkakor och praliner som ska bli julklappar till nära och kära. Jag föredrar att ge bort ätbara saker då det oftast kommer till glädje istället för att köpa en onödig pryl i present. Det finns massor av gott att välja på i deras sortiment och för den som vill göra sin egen variant på deras varma choklad hemma har de en mix man kan köpa. 
 
 
 
Skåne Tranås är en otroligt mysig by på Österlen och områdena är väldigt trevliga för den som vill åka runt och stanna till på olika ställen. För er som inte är i närheten kan jag dock trösta med att Österlenchoklad även har en webbshopp där jag till exempel har klickat hem världens mest efterlängtade julkalender med praliner...
 
 
#1 - Malin Lundskog

Håller med dig om ätbara julklappar - gillar att ge bort det! Vilket mysigt café! Och wow för alla tidningsurklipp upphängda så fint! Tack för tips!

Svar: Eller hur, så himla härligt! Tack fina du!
Tess Waltenburg

#2 - Joel Lanai

Läckra bilder, vad använder du för redigeringsprogram?

Svar: Tack! Jag använder Fotor, som är ett gratisprogram, för det mesta :)
Tess Waltenburg