Tess Waltenburg

Nu kickstartar vi november med vårt första tema #enhållbarjul
Är ni med i vårt community Sustainable Superheroes än? Om inte så tycker jag verkligen att ni ska gå med. Det är en grymt härlig, peppig grupp där vi vill uppmuntra alla att göra det de kan för ett mer hållbart liv utan pekpinnar. Vi kommer även att köra en utmaning med ett visst tema varje månad för att uppmuntra våra medlemmar och följare att testa nya saker när det kommer till hållbarhet. 
 
Först ut är temat #enhållbarjul (#asustainablechristmas) där tanken är att vi alla ska kunna tolka temat på våra olika sätt. Vill du tipsa om klimatsmart julmat? Hållbara julklappar? Snygga och smarta sätt att slå in paket utan att producera onödiga mängder skräp? Gå gärna med i gruppen, dela med er och peppa varandra så ser vi till att den här högtiden blir en klimatsmart version av vårt klassiska julfirande. 
 
Vill ni ha lite extra pepp? Idag släppte jag det första avsnittet av min podcast Steg för Steg - Inspiration för en hållbar livsstil med ingen mindre än grymma Johanna Nilsson som har bloggen slowfashion.nu. Vi pratar om hållbart mode, beteendeförändring och hennes nya initiativ Klimatklubben. Jag skulle bli superglad om ni vill lyssna och prenumerera om ni gillar det ni hör. 
 
Ett hållbart tips inför julen: Fynda stickade plagg second hand till firandet! Den här är från Erikshjälpen här i Lund och är supermjuk och skön. Ni kan se de andra sakerna jag köpte i det här klippet
#1 - Christine

Vad härligt tema!! Jag är för allt som handlar om att värna om vår vackra moder jord och hennes tillgångar. Är så trött på all konsumtion. Ska absolut gå med i gruppen!! Tack för tips! Kram C

Svar: Vad härligt Christine! Du är varmt välkommen, ju fler vi är desto mer skillnad kan vi göra tillsammans. Kram!
Tess Waltenburg

#2 - Christina

Grattis till er pod! Jag hade också en pod för några år sedan (om hundar), riktigt kul faktiskt. Ska leta upp podden och lyssna :)

Svar: Vad roligt Christina! Jag hoppas att du gillar den :) Jag kan tänka mig att en podd om hundar var väldigt populärt? Det finns ju så mycket att lära!
Tess Waltenburg

#3 - Helena Roth

Jag har ett antal bruna pappåsar med torkade äppleringar som mycket väl kan komma att bli små julklappar, om jag för över dem i en vacker glasburk och skriver en tjusig etikett till. Till exempel!

Svar: Vilken bra idé Helena! Tack för att du delar med dig :D Gå gärna med i Sustainable Superheroes om du inte redan är med och dela med dig av dina idéer där, tillsammans kan vi göra skillnad.
Tess Waltenburg

#4 - Anonym

Är ej med där men låter jättehärligt ocg väldigt bra med hållbara jylklappar . Hoppas ert nätverklyckas

Svar: Tack! Du är varmt välkommen att gå med :)
Tess Waltenburg

#5 - Josephine i Bryssel

Böcker, böcker, böcker! Jag älskar att leta upp passande julklapps och födelsedagspresentböcker till släkt och vänner i second hand affärer. Numera är jag snudd på ökänd för dessa "hårda" paket… *lol* Istället för att köpa nytt julklappspapper så kan man slå in i tidningspapper eller reklampapper och eventuellt måla eller rita dit hjärtan eller annat. Endast fantasin sätter stopp för möjligheterna. :-)

Svar: Haha, det kan jag tänka mig! Vilka härliga idéer du har :) Jag hoppas att du vill gå med i vårt community och dela med dig för att peppa andra.
Tess Waltenburg

#6 - Wilda

Underbart tema och ser verkligen fram emot att följa!

Svar: Vad härligt att höra Wilda! Tack för din kommentar :)
Tess Waltenburg

#7 - Plan tre

Bra tänkt och inspirerande! Lycka till :)

Svar: Vad härligt att du tycker det! Jag hoppas att du vill vara med :)
Tess Waltenburg