Tess Waltenburg

Måndagspeppen omgång 8
Nu är det måndag igen och det innebär en ny omgång av måndagspeppen! Jag är taggad på att ta tag i ännu en vecka med härliga idéer kring hur vi kan hjälpa vår planet. 
 
 
Idag vill jag tipsa om en underbar podd för er som vill grotta in er i hållbart mode, nämligen Ecofashionistapodden som drivs av grymma Erika Kvarnlöf och fantastiska Ekomorsan. Om ni redan har lyssnat på Steg för Steg så är det ett hett tips inför resan till eller från jobbet. 
 
 
När vi ändå är inne på temat hållbart mode vill jag tipsa om ett superhäftigt initiativ i Brooklyn där ett märke som heter Zero Waste Daniel producerar coola, intressanta plagg av skräp från textilindustrin. Spana in videon här nedan för att se vad de håller på med. Lite som lapptäcke men ändå inte. 
 
 
Funderar du över vad du ska ge nära och kära i julklapp? Lapland Eco Store, en av mina absoluta favoritbutiker för den medvetna konsumenten, har just nu höstrea för er som vill fynda miljövänliga favoriter till toppenpriser. Kika in där och passa även på att spana in deras ordinarie sortiment!
 
 
Det var allt för den här veckan och jag tar som vanligt gärna emot tips och idéer inför kommande veckor i kommentarsfältet. Vad inspirerar er extra mycket idag? 
#1 - Anna / Boihusbil

Här blir det väldigt lite poddlyssnande. Har många sommarprat kvar jag vill lyssna till. Blir väl klar lagom till nästa sommar :D Vad gäller julklappar blir det faktiskt inga heller. Köper bara till de vi firar jul med och jag och min man har aldrig köpt julklappar till varandra. Men vi befinner oss ju i rena julklappsutdelningen varje dag med vår livsstil så vi klagar inte :D

Svar: Ja, er livsstil verkar verkligen härlig :D Upplevelser är ju en toppenbra sak att ge bort om man inte vill ge bort onödiga prylar!
Tess Waltenburg

#2 - Stella Scott

Själv kallar jag mig för "The Queen Of Secondhand". 80-90% av det jag har på mig är andra hand. Dessutom använder jag mina kläder länge. Slit och släng har aldrig varit för mig. Jag började med 2:nd hand för 40 år sedan, så jag är ett superproffs, och får dessutom alltid höra hur välklädd jag är. 😁

Gillar verkligen iden med att använd tygbita som bli över! Porträtt tröjorna är ju fantastiska!

Svar: Vad härligt att höra! Second hand är underbart :D Och visst är det en grymt bra idé!
Tess Waltenburg