Tess Waltenburg

Från 100 till 9 par skor
 
Har du funderat på att starta en capsule wardrobe? Om du vill komma igång hittar du ett inlägg med generella tips här. Jag tänkte gå igenom varje kategori i min garderob för att senare göra en sammanfattning. Först ut är skorna. När jag var yngre ägde jag vid ett tillfälle 100 (!) par skor. Efter att ha sett Sex and The City hade jag ett väldigt ohållbart ideal kring kläder och skor. Det var bara ju fler desto bättre som gällde. Mitt mål med minimalismen är dock inte att det ska bli en tävling fast åt andra hållet, utan att jag ska välja det jag äger medvetet. Det här är de skor jag äger idag:
 
- Ett par ankelboots
- Ett par converse
- Ett par löparskor 
- Ett par vandringskängor
- Ett par flip flops 
- Ett par svarta sandaler
- Ett par svarta ballerinaskor
- Ett par lila Dr Martens 
- Ett par höga Dr Martens 
 
 
Jag har alltså totalt nio par skor. Jag hade nog kunnat klara mig på ännu färre, men jag tycker att den här blandningen ger en bra variation. De två första paren funkar bra under våren och hösten beroende på temperatur, löparskorna och vandringskängorna används större delen av året, sandalerna och flip flopsen används under sommaren, ballerinaskorna och festskorna används på fester större delen av året och mina Dr Martens används främst på hösten och vintern. 
 
De röda flip flopsen har jag haft i över tio år och de håller fortfarande. De svarta skinnsandalerna köpte jag second hand, de ska dock skickas in till Repamera och få sulan lagad innan de kan användas flitigt. 
 
Mina bästa tips när du väljer ut vilka skor du behöver eller vill ha är som med resten av garderoben att utgå från vad du faktiskt använder och din egen situation. Jag använder till exempel inga klackar och äger därför inga, men har flera olika par som är anpassade efter olika aktiva aktiviteter i och med att jag gillar att röra på mig och hitta på saker med barnen. 
 
Hur många par skor äger du?
 
Ett par Converse som jag köpte second hand nyligen och mina älskade löparskor. 
#1 - Emma

jag äger för många skor... men färre nu än förut

Svar: Jag tror verkligen inte att det är omöjligt. Man får ta det i sin egen takt och ta ett steg i taget. Min minimalistiska resa har gjorts i många omgångar innan jag hittade Konmari som gjorde att det "lossnade" för mig. Jag hoppas att du kan hitta lite inspiration här. Lycka till! :)
Tess Waltenburg

#2 - Gisela

Tre par skor, ett par tofflor från Moheda jag haft i sju år. Ett par sandaler jag fick av mamma för två år sedan, samt ett par vinterskor som jag köpte i höstas.

Aldrig ägt så få skor. Behöver dock ett par nya gympa/löparskor, så det ska jag investera i nu i sommar tänkte jag :)

Svar: Wow! Så inspirerande :D
Tess Waltenburg