Tess Waltenburg

Beräkna din klimatpåverkan med Klimatkalkylatorn
Jag tror att många förstår att dagens konsumtion påverkan klimatet negativt men jag tror också att många låser sig och känner att det är lönlöst att försöka göra något åt det. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om att göra det man kan och jag tror fortfarande starkt på att det viktigaste är att vi gör vårt bästa i vår egen situation. Ett bra verktyg för att ta reda på vilka områden just du påverkar klimatet som mest är att beräkna din miljöpåverkan i WWFs Klimatkalkylator. Där får man konkreta frågor och svar som sammanställs till olika områden som man sedan kan använda för att se över sin konsumtion. 
 
Jag blev inte särskilt förvånad över mitt resultat och min stora bov är som jag trodde bilen. Jag räknade ganska högt, då jag inte har 100 % koll på hur mycket vi kör utan använde ett medelvärde för hela Sverige, men oavsett är det något vi har tänkt igenom mycket. Ingen av oss bilpendlar men vi kör när vi gör ärenden, ska mellan städer och när någon av oss är själva med barnen. Vi har varit inne på att köpa en lådelcykel, och blev extra inspirerade av Minimalistinnan som skrev om deras, som i alla fall täcker resorna inom städer även när en av oss är själv med barnen och det blir antagligen verklighet i sommar. När vi flyttar så att vi inte behöver bilen till vardags kan det bli så att vi till och med säljer bilen och hyr bil när det behövs istället. 
 
Någonting jag verkligen är stolt över att mat-kategorin. Det är häftigt att känna att man faktiskt kan äta så att det har så liten påverkan jämfört med andra alternativ. Prylarna har jag även fått ner, även om jag har köpt en del, då mycket av det jag har köpt den senaste tiden har varit begagnat. 
 
Har ni gjort beräkningen? Hur såg era resultat ut?