Tess Waltenburg

Vegansk återanvändningsbar wrap från Wrappa
Bees wrap, som är gjord av bivax, har säkert de flesta som är inne på plastbantning hört talas om. Men det finns faktiskt även ett veganskt alternativ som är gjort på växtvax. Ett märke som producerar det är Wrappa som bland annat säljs via Medvetna.se. Jag har länge velat testa det och nu tog jag äntligen tag i det. 
 
 
Jag beställde ett tre-pack med två stycken lite mindre ark i samma storlek och ett större som ni hittar här. Mönstret med pilar är min favorit. Det är väldigt enkelt att forma och jag kände mig tvungen att testa direkt. Nedan ser ni en kiwi inslagen i ett av de mindre arken. 
 
Har ni testat de här eller liknande? Vad tyckte ni?
 
Fika på Café Trubbel med Jennie
I onsdags mötte jag upp Jennie för en fika på Café Trubbel efter jobb. Det är ett väldigt mysigt café med mycket gott att välja på och deras innergård är väldigt trevlig. Jag hade inte varit där innan utan det var Jennie som tipsade om det. Vi har haft kontakt ett tag nu och har tänkt ses flera gånger men det har inte blivit av, så det känns väldigt roligt att det äntligen hände. Vi diskuterade idéer och framtida projekt som jag verkligen ser fram emot att få dela med er. Jennie är verkligen helt fantastisk på det hon gör så jag är helt säker på att det här kommer att bli grymt, om ni inte redan har läst hennes blogg kan jag verkligen rekommendera er att göra det. Att hon i allmänhet är grymt jäkla cool, trevlig och rolig gör ju inte saken sämre. 
 
Har ni varit på Café Trubbel? 
 
Jennie åt en grillad macka och drack rödbetsislatte. Jag drack islatte och åt en vegansk bulle med choklad. Mums!
Från 100 till 9 par skor
 
Har du funderat på att starta en capsule wardrobe? Om du vill komma igång hittar du ett inlägg med generella tips här. Jag tänkte gå igenom varje kategori i min garderob för att senare göra en sammanfattning. Först ut är skorna. När jag var yngre ägde jag vid ett tillfälle 100 (!) par skor. Efter att ha sett Sex and The City hade jag ett väldigt ohållbart ideal kring kläder och skor. Det var bara ju fler desto bättre som gällde. Mitt mål med minimalismen är dock inte att det ska bli en tävling fast åt andra hållet, utan att jag ska välja det jag äger medvetet. Det här är de skor jag äger idag:
 
- Ett par ankelboots
- Ett par converse
- Ett par löparskor 
- Ett par vandringskängor
- Ett par flip flops 
- Ett par svarta sandaler
- Ett par svarta ballerinaskor
- Ett par lila Dr Martens 
- Ett par höga Dr Martens 
 
 
Jag har alltså totalt nio par skor. Jag hade nog kunnat klara mig på ännu färre, men jag tycker att den här blandningen ger en bra variation. De två första paren funkar bra under våren och hösten beroende på temperatur, löparskorna och vandringskängorna används större delen av året, sandalerna och flip flopsen används under sommaren, ballerinaskorna och festskorna används på fester större delen av året och mina Dr Martens används främst på hösten och vintern. 
 
De röda flip flopsen har jag haft i över tio år och de håller fortfarande. De svarta skinnsandalerna köpte jag second hand, de ska dock skickas in till Repamera och få sulan lagad innan de kan användas flitigt. 
 
Mina bästa tips när du väljer ut vilka skor du behöver eller vill ha är som med resten av garderoben att utgå från vad du faktiskt använder och din egen situation. Jag använder till exempel inga klackar och äger därför inga, men har flera olika par som är anpassade efter olika aktiva aktiviteter i och med att jag gillar att röra på mig och hitta på saker med barnen. 
 
Hur många par skor äger du?
 
Ett par Converse som jag köpte second hand nyligen och mina älskade löparskor.