Tess Waltenburg

Stillhet, kaos och brödbak
Vi har varit föräldralediga tillsammans i snart två veckor nu efter att min man slutade jobba. Det känns väldigt skönt att ha lite tid tillsammans. Vi har dock varit sjuka en längre period och nu har vi lyckats råka ut för kräksjuka, feber och två tänder på gång för vår yngsta så vi får stanna hemma i påsk. Vi skulle egentligen åka iväg och fira med min släkt men ibland blir det inte riktigt som tänkt. 
 
Jag kom ut på en skön kvällspromenad igår i alla fall. Något jag saknar med att bo på landet, som jag gjorde när jag var yngre, är att ha naturen väldigt nära inpå. Nu bor vi i lägenhet i bostadsområde i stan, det är väldigt smidigt när vi pendlar med kollektivtrafik och vill kunna ta oss iväg relativt enkelt men i framtiden hoppas jag på att bo närmre naturen igen. Allt får ha sin tid. 
 
Jag tycker att det kan vara väldigt fridfullt att promenera när det börjar skymma. Igår var det alldeles lugnt ute när jag var ute och gick. 
 
Min man lyckades hitta tid att sätta en surdeg och baka bröd mitt i vårt kaos här hemma. Det blev både väldigt vackert och gott. I och med att vi stannar hemma ska vi fixa lite påskmat idag, men vi håller oss till några enstaka saker så att det inte blir alltför mycket jobb. Vi har att göra med att tvätta lakan och annat så det känns dumt att stöka ner mer än nödvändigt... Jag tänkte dock testa att göra några sorters auberginesill. Vi har handlat hem för att göra en med senap, en skagen och en med citron. 
 
Jag har gått igenom barnens kläder då de byter storlek nu, så vi har ett lass som ska iväg till välgörenhet. Det känns skönt att bli av med saker vi inte behöver längre. Annars ligger utrensningen lite på is, dels då vi har kommit väldigt långt och dels på grund av kaoset i vardagen just nu. Vi tar det med ro. 
 
Reslutatet av dagens brödbak. Tänk att mat kan vara så vackert.