Tess Waltenburg

När motivationen är på botten
Resan mot en minimalistisk livsstil kräver ofta både mycket tid och energi. Det är lätt att tappa motivationen när målet känns väldigt långt bort. Här är några tips som jag kan ge av egen erfarenhet:
 
- Påminn dig själv om varför du började
Vi har alla olika anledningar till att vilja leva minimalistiskt. Jag har tidigare skrivit om vikten av att ha en målbild, och jag tror fortfarande att det är ett väldigt användbart verktyg i processen. Om vi verkligen har gjort klart för oss varför vi vill göra en förändring blir det enklare att påminna sig om det när det känns tufft.
 
- Det kanske tar tid nu, men det sparar mig mycket tid i längden
Jag hatar att städa så jag lägger hellre ner stunden det tar att sortera nu än att lägga en massa tid framöver på att plocka undan, hålla efter och städa undan saker som inte ger mig någonting. Den tiden kan jag istället lägga på aktiviteter som gör mig glad och personer jag bryr mig om.
 
- Jag får mer utrymme i mitt liv för det som gör mig glad
Att ha mindre onödiga prylar framme gör det lättare att hålla mitt hem snyggt och det gör att jag kan njuta av vackra detaljer på ett annat sätt. Jag kan slappna av mer och har mer energi för det som faktiskt betyder någonting i mitt liv. Om jag gör mig av med en sak vinner jag så otroligt mycker mer. 
 
- Var snäll mot dig själv
Det kan många gånger vara tufft att ta tag i sina prylar. Men med det sagt tycker jag också att det är viktigt att ge processen den tid den behöver. Vi har alla olika förutsättningar på vår resa. Jag tror att de flesta av oss gör det här för att dra ner på stress i våra liv och då ska inte detta bli ännu en anledning till stress. Minimalism är för mig en resa, inte ett mål.