Tess Waltenburg

Istället för att köpa nytt
Jag har inte haft ett köpfritt år än även om jag länge har varit väldigt intresserad av det. Jag försöker dock dra ner på min konsumtion så mycket som möjligt och göra medvetna val när jag väl köper något. Det gäller allt från mat till saker i hemmet och kläder. Ett tips jag läste någonstans var att fundera över om man hade köpt saken i fråga om den hade kostat dubbelt så mycket. Ett annat är att fundera över om man hade tagit sig tid att laga saken om den gick sönder. I så fall är det antagligen ett genomtänkt köp. 
 
När det gäller kläder håller jag, som ni säkert redan vet, på och bygger upp en kapselgarderob. Jag börjar få till en bra grund och har en anteckning i min telefon där jag har skrivit upp alla plagg jag äger. Om jag vill kompletterna med något så skriver jag upp det där och börjar sedan leta. Det är inte alltid jag har en exakt bild i huvudet av hur plagget ska se ut, men det finns ofta en tanke kring vilken funktion det ska fylla i garderoben. Poängen med de nya plagg jag köper är ofta att de ska komplettera de plagg jag redan har och göra garderoben som helhet mer användbar och öppna för fler kombinationer. 
 
Igår åkte vi till Myrorna där jag letade efter ett par klassiska vardagsjeans. Jag hittade även en svart spetstopp som jag har letat efter. Det känns väldigt skönt när jag kan hitta det jag behöver utan att behöva köpa nytt. Det är dessutom väldigt mycket snällare mot plånboken. Bland de saker som står kvar på listan finns bland annat en tjockare ullkofta. Jag har två svarta som jag tycker väldigt mycket om, den ena lång och den andra kort, men tror att en mer chunky variant hade varit väldigt användbar under höst och vinter. Jag känner dock ingen stress med det då det jag har fungerar fint än så länge. 
 
Har du börjat bygga upp en kapselgarderob? Hur tänker du när du ska komplettera? Dela gärna med dig av dina bästa tips i kommentarsfältet.