Tess Waltenburg

Sjukstuga med ett inslag av frisk luft
Vi skulle egentligen åka iväg över påsken och fira med min familj men fick ställa in alla planer på grund av feber, kräksjuka och två tänder som är på väg upp i minstingens mun. Det känns väldigt tråkigt men det är ju tyvärr inte så mycket att göra åt saken. Det får bli en utflykt vid ett senare tillfälle istället. 
 
Vi har inte lämnat lägenheten på flera dagar men igår kom vi i alla fall ut på en kort promenad. Albäcksskogen här i Trelleborg ligger ganska nära oss så vi åker dit ganska ofta och promenerar. Det är skönt att ha en plats för återhätmning som inte ligger alltför långt bort. Lite frisk luft gjorde susen för vårt humör och nu verkar barnen äntligen vara på bättringsvägen. Idag ska vi ordna lite påskmat och bara ta det lugnt med familjen. Glad påsk!
 
 
Stillhet, kaos och brödbak
Vi har varit föräldralediga tillsammans i snart två veckor nu efter att min man slutade jobba. Det känns väldigt skönt att ha lite tid tillsammans. Vi har dock varit sjuka en längre period och nu har vi lyckats råka ut för kräksjuka, feber och två tänder på gång för vår yngsta så vi får stanna hemma i påsk. Vi skulle egentligen åka iväg och fira med min släkt men ibland blir det inte riktigt som tänkt. 
 
Jag kom ut på en skön kvällspromenad igår i alla fall. Något jag saknar med att bo på landet, som jag gjorde när jag var yngre, är att ha naturen väldigt nära inpå. Nu bor vi i lägenhet i bostadsområde i stan, det är väldigt smidigt när vi pendlar med kollektivtrafik och vill kunna ta oss iväg relativt enkelt men i framtiden hoppas jag på att bo närmre naturen igen. Allt får ha sin tid. 
 
Jag tycker att det kan vara väldigt fridfullt att promenera när det börjar skymma. Igår var det alldeles lugnt ute när jag var ute och gick. 
 
Min man lyckades hitta tid att sätta en surdeg och baka bröd mitt i vårt kaos här hemma. Det blev både väldigt vackert och gott. I och med att vi stannar hemma ska vi fixa lite påskmat idag, men vi håller oss till några enstaka saker så att det inte blir alltför mycket jobb. Vi har att göra med att tvätta lakan och annat så det känns dumt att stöka ner mer än nödvändigt... Jag tänkte dock testa att göra några sorters auberginesill. Vi har handlat hem för att göra en med senap, en skagen och en med citron. 
 
Jag har gått igenom barnens kläder då de byter storlek nu, så vi har ett lass som ska iväg till välgörenhet. Det känns skönt att bli av med saker vi inte behöver längre. Annars ligger utrensningen lite på is, dels då vi har kommit väldigt långt och dels på grund av kaoset i vardagen just nu. Vi tar det med ro. 
 
Reslutatet av dagens brödbak. Tänk att mat kan vara så vackert. 
Bio, övernattning och ny energi
Min lördagskväll spenderades i Malmö hos en vän. Hon lagade mat, vi gick på bio, jag sov där, hon ordnade frukost och dagen efter gick vi och strosade i stan. Det var väldigt skönt att få komma iväg och hämta ny energi och inspiration. Vi såg Black Panther som jag verkligen kan rekommendera om ni inte har sett den. 
 
För er som har vägarna förbi Malmö och vill ha ett mysigt ställe för fika eller lunch vill jag även tipsa om AB Småland. De har veganska alternativ både när det kommer till mat och dryck och det är verkligen en inspirande miljö med hållbarhetstänk.