Tess Waltenburg

Tre av mina favoritcaféer i Malmö och Lund
Ni som har följt mig ett tag har lagt märke till att jag älskar att stötta lokala företag, och då ofta inom mat eller upplevelser. Att jag och min man, som är kock, har ett gemensamt intresse för mat var en av de saker som förde oss samman. Vår första riktiga utflykt tillsammans var faktiskt till Stenshuvud där vi var hela familjen nu häromdagen. Tiden går fort! Men tillbaka till rubriken och det jag skulle skriva om: Här kommer tre tips på väldigt mysiga caféer i Malmö och Lund. 
 
Först ut är St Jakobs i Saluhallen i Malmö. Jag älskar kardemummar bullar och de har de bästa kardemummabullarna jag någonsin har ätit, så de har en självklar plats på den här listan. Det gäller självklart även för St Jakobs Glasvasen som ligger precis vid centralen i Malmö. De har mysig inredning, trevlig atmosfär, gott bröd och jag har fått ett väldigt trevligt bemötande även när vi har varit där med barn (vilket är väldigt uppskattat för en övertrött småbarnsförälder). 
 
 
 
Och nu går vi över till Lund. På Klostergatan hittar ni stället med världens bästa kaffe: Love Coffee Roasters. De har inte jättemånga sittplatser inomhus men nu när det är varmt kan man sitta på deras supermysiga innergård. Det går även bra att ta med kaffe och de levererar till bland annat Café Ariman och Truefood i Lund om det är det underbara kaffet man är ute efter. Även här blev det en kardemummabulle (men nej, jag är inte beroende...). 
 
 
 
Sist men inte minst kan jag varmt rekommendera stället som har de godaste chokladbakelserna jag har testat med äkta Valhronachoklad: Patisseriet som också ligger på Klostergatan. Den här gången satt vi faktiskt ute men deras inredning och inomhusmiljö är också hur mysig som helst. Utöver chokladbakelsen testade vi även en somrig skapelse med rabarber och jordgubb som var både vacker och god.