Tess Waltenburg

Spaning, second hand och mysfika i Malmö
Jag passade på att haffa Jennie häromdagen för lite second hand-shopping och idébollning som hastigast innan hon begav sig till Los Angeles. När jag var på väg till Emmaus, där vi skulle ses, kikade jag in snabbt på IM Fairtrade och såg bland annat ett otroligt vackert tyg som är producerat under schysta förhållanden. Jag har dock redan ett stort mönstrat bohemiskt tyg så det fick bara fylla en inspirerande funktion för mig. Det jag däremot fick med mig var två doftljus som användes vid stylingen av vår lägenhet inför fotografering. Vi ska nämligen flytta inom kort, mer om det i ett annat inlägg...
 
Det vackra tyget som fångade min uppmärksamhet. 
 
Väl på Emmaus fyndade jag ett par utsvängda jeans, som jag har varit ute efter, och en bohemisk bastopp i bomull. När jag handlar second hand, och även annars, håller jag utkik efter naturmaterial som till exempel bomull, linne och ull. De plaggen håller ofta bättre och det behöver nödvändigtvis inte vara dyra märken för att vara bra kvalitet. Jag köpte även ett par vackra gyllene ramar som ska användas till vår tavelvägg i nya lägenheten. 
 
Det var väldigt varmt och jag hade varit på jobbet hela dagen så när vi var klara gick vi snett över gatan för en välbehövlig fika på AB Småland. Det är ett helt fantastiskt ställe med ett helhetskoncept kopplat till hållbar livsstil där man både kan handla medvetna produkter, fika och njuta av vackra miljöer. Jag tar alltid med mig en stor dos  ny inspiration därifrån. Ett plus är att deras fika är väldigt god. 
 
Jag tog en liten macka med kidneybönsröra och en frapucino på havremjölk.