Tess Waltenburg

När vardagen känns som semester
Den här värmen har inneburit att vi har gjort utflykter väldigt mycket oftare än vi gör annars. När jag har slutat jobbet har vi till exempel tagit med matsäck och åkt till stranden och bara njutit. Även om man åker dit ganska sent är temperaturen behaglig och vi har inte behövt åka hem en enda gång för att vi har frusit. Det känns verkligen alldeles underbart och det gör så otroligt mycket för mitt mående att vara utomhus så mycket som möjligt. 
 
Känslan av sand under fötterna...
 
Vi åkte till Kämpingestranden häromdagen och bara njöt. Jag har ett starkt band till havet då jag har spenderat mycket tid på en segelbåt när jag var liten. Efter det hade vi ett sommarhus på västkusten och dofterna, luften och ljuden ger mig så otroligt mycket energi. Det är även därför det krossar mitt hjärta att se hur mycket skräp som flyter ut på vågorna för att folk inte plockar upp efter sig. Nu när det är varmt händer det i allt större utsträckning, tyvärr. 
 
Den otroligt vackra utsikten från vår filt. 
 
Den här gången hade vi med engångsartiklar då jag hade köpt mat på Holy Greens i Malmö via Karma. Där kan man minska matsvinnet genom att köpa mat som annars hade slängts till halva priset eller mindre. Det passade perfekt när vi skulle iväg och det kändes bra att rädda maten. Vi såg såklart till att ta med oss vårt skräp därifrån och vi hade även med zero waste-alternativ: Vår isolerade flaska på 1,9 liter från Klean Kanteen är en stor favorit och får följa med på de flesta av våra utflykter numera. 
 
Vår flaska från Klean Kanteen som håller drycken kall i värmen.