Tess Waltenburg

Frukost på Byvägen 35 och bad vid Stenshuvud på fantastiska Österlen
Vi har blivit väldigt bra på att göra spontana utflykter med familjen. Jag har tänkt mycket på att jag inte vill skjuta upp det tills allt annat är gjort och det har verkligen skett en förändring den senaste tiden. Det har hänt en del saker privat som verkligen har fått mig att känna att vi måste försöka leva mer här och nu i den mån vi kan och prioritera det som faktiskt är viktigt för oss. 
 
Vår senaste utflykt var till fantastiska Österlen och vårt första stopp blev på Byvägen 35 i St Olof där vi drack kaffe och åt frukost. Det var väldigt mysigt att sitta ute och de hade en sandlåda och en hel del leksaker som vår äldste fastnade för. För den som vill åka ditt lite senare serverar de även lunch, med veganskt alternativ, och kakor. 
 
 
 
 
När vi var mätta och belåtna begav vi oss vidare till Stenshuvud för bad och lek. Vi hittade en plats i skuggan under några träd där vi kunde svalka oss lite mellan varven då solen stekte på ordentligt. Det var svalare i vattnet än det har varit när vi har badat i Trelleborg och i Kämpinge, men det var ändå väldigt skönt att få svalka sig i värmen.
 
Vi var där ganska länge och hade med oss vatten, popcorn, bananer och smoothies till barnen att fika på. Barnen älskar att plaska runt i vattnet och underhöll sig fint med en hink, spade, sand och några pinnar.
 
 
 
 
När jag fick barn var jag väldigt stressad över allt det sägs att barn behöver. Jag har insett med tiden att de faktiskt behöver väldigt lite utöver kärlek och omsorg. De har såklart en del saker, men jag stressar inte längre upp mig över att jag borde köpa ditten och datten till dem. De klarar ofta att underhålla sig med det som finns till hands och jag blir hela tiden imponerad över vilken fantasi de har och vad de kan åstadkomma med väldigt enkla medel. 
 
För mig känns det guld värt att få göra saker tillsammans med familjen, att göra utflykter och spendera tid tillsammans. Det behöver inte vara så avancerat alltid, bara att komma iväg hemifrån och få ett avbrott i vardagen betyder mycket för mig. Det får mig verkligen att känna mig rik.