Tess Waltenburg

AB Småland - En avslappnad oas med hållbarhetstänk mitt i Malmö
På gågatan i Malmö, väldigt nära Triangeln, ligger ett ställe som ligger mig varmt om hjärtat: AB Småland som är ett livsstilskoncept med hållbarhetstänk och en mysig, avslappnad atmosfär. Ni har kanske läst om det förr här men det tål utan tvekan att nämnas mer än en gång. I deras sortiment finns väl valda barnplagg, leksaker, inredning, växter och kläder för den som vill välja sina köp med omsorg. 
 
 
 
När A låg i magen var en mintgrön speldosa från Ferm Living det första vi köpte, och den kom just härifrån. Jag har dock sällan handlat när jag är där, jag har hittills mest gått dit för att gå hem med en ny dos inspiration och njuta av deras fika. De har massor av gott, både när det gäller mat och sötsaker, och erbjuder bra alternativ för veganer samt andra med specialkost. Maten är i största möjliga mån närproducerad och/eller ekologisk. 
 
 
 
 
Allt på AB Småland känns väldigt genomtänkt, det vilar en känsla av omtanke över varje liten detalj och jag blir till och med inspirerad av utrymmet utanför toaletterna (som ni kan se på bilden ovan). Jag gillar att stötta lokala butiker och det gör mig väldigt glad när de även har ett hållbarhetstänk. Utöver butik och café erbjuder de även workshops med jämna mellanrum. För den som inte har vägarna förbi Malmö har de även en webbutik med inredning. 
 
Har ni besökt AB Småland?