Tess Waltenburg

Små förändringar kan göra stor skillnad. Kom igång!
Om det är något jag brinner för så är det tanken på att om vi är många som gör små förändringar så kan det göra otroligt stor skillnad i det stora hela. Jag försöker i de flesta av mina kategorier här på bloggen ge tips på olika sätt att leva mer hållbart och hoppas att det finns något för de flesta att inspireras av oavsett livssituation. Vill du äta mer plantbaserat hittar du tips här, vill du leva mer minimalistiskt har jag skrivit ner mina tankar och erfarenheter kring det och vet du inte var du ska börja med zero waste eller plastbantning har det en egen kategori
 
Men var börjar man egentligen? Vad är viktigast, enklast eller mest relevant? Hur gör man när de punkterna innebär helt olika saker och man känner sig stressad, låst och överväldigad och till slut inte gör någonting alls? Mitt första tips är inte något nytt, och för många helt självklart, men här kommer det. Börja! Kom igång med någonting, oavsett hur litet eller obetydligt det verkar vara. Vänta inte på en perfekt lösning, för sådana finns sällan, utan gör det du kan i din egen situation där du är just nu. Kan du byta ut ett mål i veckan mot ett helt veganskt eller byta mjölken i kaffet mot Oatlys iKaffe (som dessutom är grymt god)? Grymt! Kan du kika in i en second hand-butik och köpa det du ska ha där istället för att köpa något massproducerat och nytt? Eller kanske till och med hitta nya användningsområden för något du redan har hemma? Heja dig! Kan du ta cykeln till jobbet, ta med matlåda istället för att slänga rester och sortera dina sopor på väg ut istället för att lägga en hög i brännbart? Superbra jobbat! 
 
Vi har alla olika utgångspunkter och förutsättningar, och det finns aldrig bara en lösning på olika problem, men vi måste börja någonstans för att skapa förändring. När vi sedan har kommit igång kan vi anpassa förändringarna efter ny inspiration och kunskap. 
 
Att plocka smultron i min mormors trädgård med medtagen matlåda - Barndomsminnen och hållbarhetstänk i ett. 
#1 - Linda Brolin

Så bra inlägg.
Självklart kan vi alla göra något. Hjälps vi åt kan vi absolut förändra livet till det bättre.
Jag försöker precis som du skriver med det lilla. Men många små saker blir stort i slutändan.

Härlig blogg du har.

Kram

Svar: Tusen tack fina du, det värmer verkligen! Kram
Tess Waltenburg

#2 - Agnes

Tack för påminnelsen. Jag håller med om att det bara är att börja. Jag tror vi ofta tänker att det måste vara så världsomvälvande istället för att bara slänga plastförpackningen i rätt låda.

Svar: Precis! Och börjar vi med de där små sakerna så blir de ofta fler och fler i längden. Tack för din kommentar! :)
Tess Waltenburg

#3 - Therese Carlsson

Bra inlägg =) du har en härlig blogg =).
Fint med gamla minnen =)

Svar: Tack fina du! Vad glad jag blir :)
Tess Waltenburg

#4 - Lillan Kind

Bra inlägg! Det finns alltid något man kan göra, och det mesta blir lättare om man inte sätter ribban så högt att man skapar ouppnåeliga mål för sig själv. Personligen är jag ingen konsumtionsmänniska av ens mediokra mått, utan använder saker tills dom mer eller mindre faller i bitar. Jag gillar inte att slänga sånt som fungerar eller att handla nytt bara för att få shoppa. Försöker göra väldigt medvetna val av saker som håller i längden.

Svar: Det låter väldigt klokt! Att inte överkonsumera är ju väldigt viktigt för att skapa en hållbar livsstil. Att köpa kvalitet är absolut toppenbra, men köper man ändå alldeles för mycket så sliter man ju inte på de plagg man har satsat på. Tack så mycket för att du delar med dig!
Tess Waltenburg

#5 - Helena Roth

Jag vann en himla massa rabattkuponger från Hjordnära när de var 2sina egna" just på att skicka in ett tips i en tävling de anordnade som handlade om "våra bästa miljötips". Jag sa precis som du: börja. Gör något. För oddsen är goda att det leder till att en sen börjar göra ytterligare något, och lite till och sen är stenen i rullning liksom!

Svar: Precis så! När man väl har börjat hittar man ny inspiration och idéer så det blir enklare hela tiden. Tack för att du delar med dig! :)
Tess Waltenburg

#6 - Anna / boihusbil.se

vi lever minimalistiskt och trivs så fint utan en massa prylar. Vi har vårt hem (husbil) och det som vi behöver i bilen. En behöver inte mkt. Verkligen inte. :)

Svar: Det kan jag förstå! Hade vi inte haft små barn hade vi nog också kunnat välja det livet :) Vi får se hur det ser ut i framtiden. Det verkar härligt!
Tess Waltenburg