Tess Waltenburg

Mina senaste second hand-fynd och nygamla favoriter
Jag har fyndat en hel del second hand den senaste tiden. Det mesta har varit till vår nya lägenhet då jag vill inreda utan att köpa något nytt. Det är en utmaning men också väldigt roligt. Jag har mest varit på Emmaus i Malmö och Erikshjälpen här i Lund men jag har även fyndat en del mindre saker på Tradera. Den enda möbeln vi har köpt än så länge är ett soffbord, som jag hittade på Erikshjälpen, men jag håller utkik efter andra äldre möbler också. Det är spännande att se vad man hittar som passar ens stil. 
 
 
Utöver saker till lägenheten har jag även hittat kläder till barnen och mig själv. Det finns så mycket fint att hitta begagnat. Under min senaste tur till Emmaus fyndade jag väskan och scarfen ovan. Väskan har en längre rem så att man kan ha den över axeln och är tillräckligt rymlig för att man ska få plats med det mesta man behöver. Jag älskar dessutom fransarna. 
 
 
På bilden ovan ser ni ett av mina senaste Tradera-fynd till vänster: En kortare klänning från Indiska. Jag gillar plagg i färgen som är snygga att använda året om och den här funkar lika bra med leggins till som utan. Tunikan till höger är ett gammalt Tradera-fynd som jag hittade för ca två år sedan. Den används flitigt och är också väldigt lätt att variera och kombinera med t.ex. svarta plagg eller jeans. Båda är härligt luftiga och lediga i passformen. 
 
Handlar ni second hand? Vilka är era bästa fynd?
 
#1 - Gime

Fint!

#2 - Annika Andebark

Just nu handlar jag inte mycket - vi går igenom garderober och försöker slita på det som finns. När jag träffade min älskade för sex år sedan var hans garderober fulla av oanvända skjortor. Jag packade ner dem i lådor för att få plats till mina grejor. Nu sliter jag hans gamla skjortor med mina gamla avklippta jeans. De är supersköna i värmen och skyddar mot solen.

När barnen var små köpte jag det mesta second hand. Barnvagnar av vänner eller på annons. Alla mammakläder. Då fanns det en superbra second hand i Ystad. Efter en månad såldes kläderna för halva priset (om jag minns rätt). Hittade märkesklänningar till dottern för 25 kronor.

Men allra bästa köpet var när jag köpte en trip-trap stol begagnad för 200 kr och bygeln för 50 kr. Efter fem års användande sålde jag den med bygel för 800 kr.

Svar: Tack för att du delar med dig Annika! Det är verkligen fantastiskt vad man kan hitta second hand, framförallt till barnen :) Jag får tänka på att besöka den i Ystad om jag är där.
Tess Waltenburg

#3 - sara

Alltid kul att fynda på second hand, tyvärr gör jag det alldeles för sällan!