Men varför måste man köpa dyrt kanske ni tänker när ni läser rubriken? Jag menar såklart inte att dyrt alltid är bra eller att bra produkter nödvändigtvis måste vara dyra. Jag vill dock dela med mig av hur jag tänker kring konsumtion, behov och hållbarhet. 
 
Att producera bra produkter där alla som har utfört ett arbete har fått ordentligt betalt och där varorna har tagits fram varsamt med respekt för omvärlden kostar pengar. Det innebär dock inte att det inte finns produkter som är producerade billigt och respektlöst och där en stor del av summan går till vinst till den som äger företaget. Jag tror dock att vi tänker efter mer om vi faktiskt är beredda att betala det saker faktiskt kostar. Vi är mer rädda om saker vi har köpt om det känns i plånboken att köpa dem, vilket det borde göra när vi belastar vår miljö varje gång vi köper något. Om vi på grund av det köper saker mer sällan så har vi även mer tid att researcha olika alternativ och kolla upp så att de dyra pengar vi betalar faktiskt går till ett bra företag som tar ansvar. 
 
Om du vill dra ner på kostnader vill jag istället slå ett slag för minskad konsumtion, att laga det du redan har, att byta till dig från vänner eller att köpa det du behöver begagnat. Pyssla och fixa för att dra ner på kostnader men betala för det du faktiskt köper när du väl konsumerar. Kort och gott, som rubriken säger: Gör eget billigt eller köp dyrt. Detsamma gäller mat tycker jag. Det går att laga grymt god, näringsrik och billig mat själv. Lägg hellre pengar på en restaurang eller ett café som bryr sig om både vilka råvaror de köper in och att dessa tillagas med kärlek och omsorg. 
 
Håller ni med eller hur tänker ni? 
 
Fröken Minimalist

Håller helt med!

Svar: Tack fina Emma!
Tess Waltenburg

Wanderlust by Jona

Alltså JAAA! Håller så med det du skriver. Jag konsumerar extremt sällan prylar, och när jag väl gör det är det ofta lite dyrare grejer för då vet jag att det är något jag verkligen vill ha, kommer använda och är i bra kvalité. Bästa för både plånboken och miljön, helt klart!

Svar: Eller hur! Det är en härlig känsla att bara ha saker man verkligen gillar. Tack för din kommentar!
Tess Waltenburg

Kourtney Yasmine Styles

Jag e verkligen bra på sånt du beskriver! Tänker alltid ekonomiskt och om jag kan göra det själv billigare! =) Dels onödigt att slösa mina egna pengar på dyrare bara för att göra det enkelt för sig och dessutom slipper man ofta köpa lika ofta också eftersom det man gör själv är oftast billigare o räcker ofatst längre =)

Svar: Ja, eller hur! Vad härligt att höra att du har hittat ett sätt som är bra för både din ekonomi och miljön :) Fortsätt så!
Tess Waltenburg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress