Tess Waltenburg

En utflykt till vackra Sofiero Slott
I helgen gjorde vi en utflykt till Sofiero Slott i närheten av Helsingborg med nära vänner. Det var deras födelsedagspresent till mig och en väldigt lyckad sådan. Vi åkte dit hela familjen och det var trevligt för både barnen och oss. En del av trädgården, som kallas barnens Sofiero, har en lekplats med lekstugor och sandlådor där barn kan öva på att odla med hjälp av spadar och träleksaker. 
 
 
 
Vi hade med oss förmiddagsfika som vi åt vid lekplatsen och åt sedan en fantastiskt god lunch i deras café. Jag tog en falafelsallad som bland annat innehöll grönt från deras egen köksträdgård. De hade även en vegansk smörgås men jag tyckte att salladen verkade roligare och är nöjd med mitt val. Vi satt på platsen som syns på bilden här nedananför som är som en balkong fylld med blommor med utsikt mot havet. 
 
 
 
 
Innan vi åkte kikade jag även i deras trädgårdsbutik och köpte en häftig hängande växt. Jag gillar att köpa växter i butiker som denna då det ofta finns en hel del både växter och krukor som inte går att hitta i "vanliga" butiker. De hade både buketter, växter för inomhusbruk och trägårdsväxter så man behöver inte ha en gigantisk trädgård för att kunna hitta något som faller en i smaken. 
 
 
 
 
Nära butiken låg bland annat det vackra växthuset med vinrankor som ni kan se på bild ovan. Det var en väldigt trevlig dag för alla och jag ser mycket fram emot att åka tillbaka dit vid ett annat tillfälle. Jag är bland annat sugen på att åka dit när deras stora trädgårdsfest äger rum 24 - 26 augusti men får se om det passar med annat i livet. 
 
Har ni besökt Sofiero? Har ni några tips som jag har missat?