Tess Waltenburg

En fika med mig själv på mysiga Café Trubbel i Malmö
Att omge sig med andra härliga människor är underbart men jag har även insett hur mycket jag värderar att spendera tid själv. Jag har börjat utmana mig själv att göra saker som jag annars gör med andra på egen hand, till exempel att fika. Det är underbart att vara själv hemma också, men jag tycker att det är en annan grej att ha tid för mig själv i en miljö där det inte finns några måsten. Jag försöker dessutom lägga bort telefonen och bara vara, vilket faktiskt kan vara ganska svårt emellanåt. Nya miljöer inspirerar mig och jag hämtar ny energi när jag får en stund som är avsatt till att bara vara. Just att ta en fika själv gjorde jag häromdagen. 
 
 
 
 
Ett av mina favoritställen i Malmö är Café Trubbel på Stora Nygatan. De har en fantastiskt mysig innergård med härlig atmosfär och spännande inredning. Platserna inne är också väldigt trevliga. Allt i deras utbud är lakto-ovo-vegetariskt och de har goda veganska alternativ. Förra gången jag var där tog jag en svalkande islatte men den här gången blev det en vanlig latte gjord på havremjölk och en chokladkaka med extra allt. Jag har inte testat deras brunch än men Jennie har rekommenderat den varmt. 
 
Lästips: 
 
 
 
Så hur går det egentligen med att koppla bort allt? Det är precis som med allting annat en övning och en resa så jag tar det ett steg i taget. Ett andetag i taget. När vi har så många intryck att ta in i vardagen och så mycket stress som vi ofta har så känns det väldigt viktigt att försöka hitta små och stora stunder att bara stanna upp och känna efter hur vi faktiskt mår och vad vi behöver. 
 
Lästips: