Tess Waltenburg

Vegetabliskt i kaffet och på mackan
Jag vill tipsa om två basvaror som i min mening funkar fint som ersättare till mjölkprodukter. Båda finns att köpa på vårt Willys, så jag tror att de finns i de flesta vanliga matbutiker. Ibland står iKaffe i kyldisken bland mjölkfria alternativ istället för med de andra havredryckerna som oftast står bland skafferivaror. Den har dock varit slut många gånger när vi har handlat den senaste tiden, vad jag har förstått har det varit på grund av att de bygger om sin fabrik så det ändras förhoppningsvis snart.
 
 
Jag har använt Oatlys iKaffe långt innan jag gick över till att äta veganskt. Den funkar jättebra både i vanligt bryggkaffe och att skumma för den som vill göra det. Jag körde den i skummaren i vår Nespresso-maskin när vi fortfarande hade kvar den. Den brukar kosta cirka 18 - 19 kronor i vanliga matbutiker.
 
Naturlis bredbara är en ny produkt för mig. Jag testade den när jag nyligen hade börjat äta vegetabiliskt efter att ha läst många som tyckte att det var det godaste alternativet till smör. Jag tycker att det är supergott och gillar även att det inte innehåller palmolja. Om jag inte minns fel kostar förpackninger runt 23 kronor.
 
 
Har ni några andra favoriter när det kommer till vegetabiliska basvaror? Kom gärna med tips i kommentarsfältet!