Tess Waltenburg

Tvättbara trosskydd och pads från Imse Vimse
Jag har bytt till menskopp för länge sedan och har varit supernöjd med det även efter två förlossningar. Det känns bättre både för min kropp, för plånboken och för miljön. När det kommer till trosskydd har jag dock kört på vanliga engångsvarianter men har försökt välja bättre alternativ, till exempel från NatraCare som bland annat finns att köpa hos Medvetna.se.
 
För ett tag sedan tog jag äntligen tag i att beställa hem tvättbara trosskydd från ImseVimse. Jag beställde två stycken 3-pack och en wetbag som de kan förvaras i inför tvätt. Jag beställde även tvättbara bomullspads i frotté. ImseVimse använder sig av ekologisk bomull och återvunnen polyester, så det är snarare zero waste än plastbantning men jag tycker ändå att det känns som ett väldigt bra alternativ jämfört med vanliga engångsartiklar. Vi har även badkläder från dem till våra barn.
 
 
#1 - Linnea Kinis

smart! :)

#2 - sjostrands.blo.gg

Har alltid velat testa menakopp men vet ju inte storlek och verka så pilligt att få dit :p

Svar: Jag förstår det. Jag tror att många drar sig för det för att det känns krångligt. Menskopp.se ger dock en möjlighet att prova storlek och få en ny om den inte passar, kan det kanske vara ett alternativ? Det tar lite tid att få den på rätt plats men när man väl har "lärt sig" det så är det så himla värt det :)
Tess Waltenburg