Tess Waltenburg

Tre steg mot ett enklare liv
Minimalism för mig handlar inte om saker, utan om att frigöra tid och energi för det som faktiskt är viktigt. Har du kommit fram till att du vill leva ett enklare liv, med mer tid för det du verkligen älskar, men är osäker på var du ska börja? Här är tre snabba tips på saker som du kan göra för att komma igång:
 
- Veckohandla och laga storkok
Det kanske känns uttjatat men det sparar så mycket tid, onödig stress och ofta en hel del pengar att planera sina inköp. Då har man alltid något att äta och man slipper springa iväg i panik och köpa toapapper när man egentligen hade tänkt göra något roligare. Storkok behöver inte nödvändigtvis vara lagade portioner varm mat, utan kan lika väl innebära att man gör en stor omgång overnight oats, fruktsallad, smörgåsar eller andra enkla smårätter som går att ha färdiga i kylen. Lägg tid på att handla och laga mat när det känns inspirerande, kreativt och roligt istället.
 
- Prioritera sådant som frigör mer tid i längden
Att ta tag i att göra sig av med onödiga prylar tar tid och energi, och annat hushållsarbete blir många gånger lidande under tiden. Det frigör dock mer tid i längden då det blir enklare att städa och hålla ordning hemma, så det kan vara en idé att prioritera det först även om det tar tid från annat i stunden. Min erfarenhet är även att det tar bort en hel del onödig negativ energi då man slipper se sakerna man tänkte ta tag i varje dag och bli irriterad på dem.
 
- Sluta prenumerera på onödig information
Avfölj sidor på Facebook som du inte aktivt följer, avprenumerera nyhetsbrev som aldrig blir lästa och gå ur kundklubbar hos butiker där du inte handlar. Stäng av notifieringar som stressar dig i onödan. Det är lätt hänt att vi blir så vana vid all information att vi inte tänker på hur mycket det stressar oss. Testa att välja bort det du inte känner ett behov av och känn efter hur det känns. Ett annat plus är även att du inte blir påmind om nya varor och reor när du egentligen inte har tänkt köpa någonting.
#1 - Linnea Kin

Veckohandla och göra massa färdiga matlådor till veckan är superbra! :)

#2 - Marcus Woxther

så fin blogg :)

#3 - Lisa Karlberg

Sista tipset borde jag verkligen tänka på. Blir stressad av det, men "orkar inte" ta reda på hur man tar bort allt. Trots att det gynnat mig i längden!

Svar: Jag tror att det skapar stress för många utan att man tänker på det. Jag drog mig för det länge men tog en dag då jag gick in på Facebook och rensade bland både vänner och grupper. Så skönt!
Tess Waltenburg

#4 - Maria

Jättebra tips, jag har med börjat rensa bland alla mail som jag följer och avfölja dem, rensa bort gamla saker och göra storkok! Allt går hela tiden att smartiser" :))