Tess Waltenburg

Saker som förvarar andra saker
En sak som har slagit mig nu när vi har gjort oss av med överflödiga prylar är hur mycket pengar vi har lagt på förvaring. Har ni funderat kring det någon gång? Hur mycket saker köper vi egentligen vars enda syfte är att förvara andra saker? I vårt fall har det handlat om allt från kartonger och plastbackar som har förvarat småsaker till större förvaringsmöbler och hängande förvaring till garderober.
 
När vi har gjort oss av med saker som inte tillför något till våra liv har vi även kunnat göra oss av med förvaringsmöbler som tar onödigt mycket plats i vårt hem. Visst, förvaring behövs i någon mån till det vi faktiskt väljer att behålla, men att tro att förvaring är lösningen när man har för mycket onödiga prylar stämmer sällan. Det har jag lärt mig den hårda vägen. Det är helt galet att inse hur mycket pengar alla onödiga prylar har kostat mig utöver det jag faktiskt har köpt dem för i och med att jag även har köpt massor med förvaring i ett desperat försök att hålla ordning på allt.
 
 
 
En stor förändring som verkligen syns i vårt hem är att vi har tömt två hela Billy-bokhyllor inklusive överhyllor. Vi har fortfarande en kvar samt en Kallax-hylla med böcker och förvaring för t.ex. laddare och annan elektronik.
 
 
 
En annan förändring är att vi har rensat ut badrumsartiklar så att vi inte längre behöver ha en rullvagn i badrummet. Det känns väldigt skönt då vårt badrum inte är särskilt stort och vi har både duschkabin och tvättmaskin där inne. Vi har dock ett förvaringsskåp i hallen där vi förvarar badrumsartiklar och extra blöjor. Vi har även haft en rullvagn i barnens rum som vi har gjort oss av med.
 
 
Även i källare och förråd har det blivit skillnad. Saker som vi annars kanske bara hade låtit stå för att de inte är i lägenheten har tagits om hand och väldigt mycket har sorterats ut. Det känns helt galet att se högen med överblivna plastlådor, och det här är inte ens alla! När det kommer till sentimentala saker har vi över lag gjort så att vi har valt ut vissa saker som vi faktiskt vill ha framme i lägenheten så att de glädjer oss i vardagen och så har vi sorterat ut sådant som ändå bara ligger i en låda i källaren. Undantaget är sådant som kan komma till glädje i framtiden eller för barnen, t.ex. min klänning från min 1-årsdag som antagligen kommer passa C när hon fyller år eller plagg som barnens farmor har stickat till dem.
 
 
Det finns så många ytor i vår lägenhet som nu står tomma men som tidigare har täckts med förvaring. Jag hade t.ex. förvaringslådor ovanpå garderoben tidigare. Nu har jag knappt kläder så att jag fyller upp halva garderoben. Det känns så mycket mer harmoniskt i sovrummet när vi "bara" har möbler och inte en massa extra lådor.
 
#1 - Mirre Sweetwords

Nu när vi flyttat har vi också organiserat allt mycket bättre och tänkt på hur det ska förvaras osv. Det är mer ordning och reda både här hemma och i förråden

#2 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Håller med dig. Känns skönt att slippa alla förvaringslådor om man bara ha onödiga saker i dom! :) Vad skönt att du blivit av med lite!

#3 - Camila

Det bästa när man rensat är att man vet exakt vad man har och var man har det. Förut så brukade saker få ett hem där det fanns plats, nu finns det plats att förvara sakerna där de används. Det blir så mycket enklare att ta fram och plocka bort. Det i sin tur leder till att jag använder det jag har kvar, t.ex. min symaskin som nu bor vid bordet där jag brukar sy.

En annan sak som blir uppenbar är vilken typ av förvaring man faktiskt tycker om och som fungerar för olika ändamål. Papplådor i Billybokhyllor? Ner i stora byrålådor, bort med locken så man ser innehållet. Vitrinskåpet fylls med böcker, papper, vackert tyg m.m. istället för finporslin som blir vardagsporslin.

Det är underbart och befriande.

Svar: Jag håller verkligen med dig :) Det är en underbar känsla!
Tess Waltenburg

#4 - Siv Sandberg

Vilken känsla det är när man kunnat göra så mycket som du har gjort.