Tess Waltenburg

Rensa bort onödig information
Det är inte bara fysiska prylar som tar energi, tid och ork i vårt vardagliga liv. Det kan även vara en idé att se över informationskällor av olika slag. Vilka sociala medier använder du aktivt och vilka har du bara "för sakens skull"? Vilka av dina Facebook-vänner tycker du att det är intressant att följa och vilka har du bara kvar för att du någon gång för flera år sedan har blivit vän med dem? Vilka grupper är du aktiv i och vilka är du bara med i för att du har en idé om att du någon gång ska läsa vad som står där?
 
Jag gick precis igenom min mail och blev chockad över vilket överflöd av information jag har trots att jag tycker att jag håller nere på det. Jag avprenumererade på cirka 20 olika nyhetsbrev och raderade flera hundra mail som bara låg och tog plats. Det kändes så otroligt skönt! Facebook har jag gått igenom en gång redan men jag tänkte göra det igen inom kort. Twitter är en av de appar som jag har valt att ta bort då den sällan användes, medan t.ex. Instagram används flitigt varje dag. Jag har även stängt av notifieringar på de flesta appar och försöker lägga ifrån mig telefonen så mycket som möjligt. Vissa jag känner har tagit bort appar för sociala medier helt och går bara in på datorn då och då, men jag känner inte riktigt att jag är redo för det än.
 
En sak jag har tänkt på är alla saker som i sig är intressanta, men som ändå innebär en stress när jag inte hinner läsa dem trots att jag vill. Det har varit skönt att ta bort en del så att jag faktiskt hinner läsa det jag har kvar. Jag tror att sociala medier kan vara helt fantastiskt om vi använder det på ett sätt som tillför något i våra liv, men att risken är att vi fastnar i att bara slöscrolla och blir stressade av allt vi inte hinner läsa. Då är det bättre att ha lite högre kvalitet på det vi faktiskt väljer att ha kvar, precis som med annat i livet.
#1 - My Nadja Luong Phan

jag har också senaste tiden ägnat mig åt att eliminera bort alla dessa så kallade energitjuvar.

man mår så mycket bättre efter åt.

Svar: Eller hur! Det blir verkligen stor skillnad.
Tess Waltenburg

#2 - Emma

Så sant!